Kårstø skrinlegges – endelig

Regjeringen velger i dag å skrinlegge sitt CO2-renseprosjekt på Kårstø. Vel, ikke formelt, men i all praksis skjer det. Prosjektet er teknologisk vanskelig, koster mye, og gir ikke valuta for pengene skriver de i budsjettet. Og det bevilges ikke nye midler. Da er prosjektet i realiteten dødt. Miljøbevegelsen føler seg sveket, som forventet. Jeg sier “ENDELIG”. FrP har vært kritisk til CO2-renseprosjektet på Kårstø siden det ble ført inn i Soria Moria erklæringen. I motsetning til Mongstad-prosjektet, hadde Kårstø prosjektet verken industriell eller forskningsmessig tilnærming. Man skulle bare bygge noe stort så raskt som mulig. Daværende energiminister Odd Roger Enoksen sa i Stortinget i 2006 at renseprosjektet på Kårstø ikke ville være anvendelig mange andre steder, og det ville bli veldig dyrt. Det sier det meste – det var og er et prestisjeprosjekt. Det var åpenbart de ikke ville nå sin egen tidsfrist (2009). Men SV hevdet til det siste at Kårstø skal renses. Og i fjor slo Erik Solheim skikkelig på stortrommen og skulle ha rensing av både gasskraftverk OG raffineri på Kårstø. I dag får vi heldigvis nok en bekreftelse på at SV kun fungerer som støysender i regjeringen. Skattebetalerne bør prise seg lykkelig over det…

For ordens skyld – FrP har støttet arbeidet med å bygge et teknologiprosjekt på Mongstad. Vi ser gjerne at det utvikles en teknologi for CO2-håndtering, men prosjektet skal være basert på ingeniørers vurderinger, ikke politiske hallusinasjoner. Nå kan det dog virke som om Mongstad møter nye skjær i sjøen, men regjeringen skal informere Stortinget om det før jul. Den som venter får se….

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser