Solheims retorikk

På NRK Politisk Kvarter i dag morges var det klimadebatt, med blant annet miljøvernminister Solheim. Det er påfallende å høre hvordan hans retorikk har endret seg dramatisk på noen år – til det bedre må jeg bemerke. Kanskje begynner Solheim å få litt bakkekontakt? 

For bare få år siden sa Erik Solheim at “klimaforliket satte kloden på ny kurs”. Tull, sa FrP – det er ikke særlig mange utenfor Norge som fikk med seg hva klimaforliket handlet om. Men mente Solheim Norge var svæææært viktige, og FrP forstod ikke vår rolle. Da det nærmet seg København var tonen at Norge måtte ha ambisiøse nasjonale mål slik at andre land ble inspirert. Det gikk heller dårlig som vi vet, men da jeg på NRK sa Norge (les: Solheim) var naive, som ikke forstod at dette handlet om global maktkamp, energiforsyningssikkerhet, industriutvikling etc, så avfeide han det.

Men… i dag, på NRK, så var Solheim svært opptatt av at dette handlet om global maktkamp mellom USA, EU, Brazil, India, Kina m.fl, det handlet om industriarbeidsplasser, og det var viktig at næringslivet fikk forutsigbare rammevilkår.  Så fint – nå ivaretar Solheim FrPs posisjoner. Får håpe det skjer i mer enn bare retorikken. 🙂

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser