SVs ubetydelige rolle i energipolitikken

Jeg har flere ganger tatt til orde for at energiminister Riis-Johansen bør byttes ut. Hans håndtering av viktige saker har vært dårlig og hans strategi i departementet har vært feilslått . Nå burde tiden være moden for at også SV støtter FrPs ønske. De  blir åpenbart ikke tatt på alvor av Riis-Johansen. Kanskje heldigvis rent politisk, men likefult oppsiktsvekkende all den tid de sitter i regjering sammen.

I saken rundt “monstermaster” i Hardanger var Erik Solheim ute og lovet handlekraft. Bedre utredninger og mer bruk av sjøkabel. Da jeg nevnte dette for Riis-Johansen, avviste han utspillet. Tilsvarende gjorde han ovenfor SVs Gina Barstad, som støttet FrPs ønske om en stortingsdebatt om regelverket for høyspentlinjer. Og Riis-Johansen vil ikke gjøre som SVs Snorre Valen krevde under Mongstad-saken – gi “løypemelding” hver 14 dag.  Dette er bra tre av mange eksempler. I olje- og energipolitikkne er SV dermed redusert til et utspillsparti, uten reell innflytelse. Og det er jo egentlig like greit…

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

2 Comments

Comments are closed.