Valgbløff avslørt

Ecofuel har forsøkt å selge syntetisk diesel (såkalt “Gas til Liquids”, GTL), men skattlegges til ulønnsomhet. Gass er betaler ikke mineraloljeavgift, men gjør man det om til syntetisk diesel så må man likevel betale mineraloljeavgiften. FrP mener dette er urimelig, og til hinder for utvikling av alternative, miljøvennlige drivstoff.

I fjor sommer var dette hett tema. Regjeringen fikk masse kritikk, men debatten stoppet naturlig nok da regjeringen lovet å endre reglene. I Dagsrevyen 27.06.11 sa APs Torstein Rudihagen “Her får en bruke sunn fornuft og se at EcoFuel tjener mange formål, først og fremst at det er mer miljøvennlig. Så må man skjære igjennom og gi et fortsatt avgiftsfritak, mener han.” NRK avsluttet da saken, regjeringen slapp kjip sak inn mot valgkampen.

I dag behandler Stortinget FrPs forslag om nettopp dette. Vi tok Rudihagen på ordet. I dag vil AP stemme imot. Hva kaller man slikt? Tipper Rudihagen knapt gidder delta i debatten.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser