Er skattenivået virkelig uendret?

Litt rart hvordan de rødgrønne forsøker å redefinere virkeligheten. Nå later de som om eiendomsskatt og bompenger ikke er en skatt. Det blir en pinlig lek med ord. Jeg er sikker på at du like fullt blir noen kroner fattigere neste gang du passerer en bomstasjon. Bakgrunnen for en slik lek med ord er at den rødgrønne regjeringen lovet å holde skatter og avgifter på 2004 nivå. Da gjelder det å definere stat/kommunes inntekter som noe annet enn skatt eller avgift. Ikke la deg lure.

Under de rødgrønne er myndighetenes inntekter fra eiendomsskatt og bompenger mer enn fordoblet. Tilsvarende innfører man grønne sertifikater på strømregningen, uten å fjerne den tidligere vedtatte avgiften som skulle stimulere fornybar energi. Men ei heller denne økte kostnaden defineres som skatt eller avgift av den rødgrønne regjeringen. Det øker den økonomiske belastningen på folk flest, mens regjeringen hevder at skattenivået er uendret.

Litt typisk for Stoltenbergs løfter må man altså være nøye med å lese alt med liten skritt. En kreftgaranti er ikke en garanti om kreftbehandling. Et løfte om 12.000 nye sykehjemsplasser er ikke et løfte om 12.000 flere sykehjemsplasser. Det kan like gjerne være like mange som i dag, men med nytt malingstrøk. Og som nevnt – uendret skattenivå betyr ikke at skattene ikke øker.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser