Gjør som du sier, Navarsete

Liv Signe Navarsete vil skille mellom forbruk og investeringer i statsbudsjettet. Hensikten er å kunne øke investeringene i infrastruktur. Til NTB sier hun

“En krone til en ny vei som blir liggende i 50, 60 eller kanskje 70 år, blir i dag sett på på samme måte som en krone til å betale for vask av gulvet på mitt statsrådskontor. Dette må vi våge å diskutere. Det forlanger faktisk folk.”

Jaaaa! Dette er viktig. Problemet er at SP stemte imot dette da FrP fremmet et slikt forslag i vår. Hvorfor støtter Navarsete en slik ide i media, mens SP stemmer imot på Stortinget?

Statsminister Stoltenberg synes det er uansvarlig å bruke ekstra oljepenger på veibygging. Derimot støtter han at de samme oljepengene mer enn gjerne kan brukes på norsk sokkel, i norske kraftselskap, til å drifte flyselskap, til å drive distriktspolitikk m.m.. Årlig brukes titalls milliarder oljekroner utenfor handlingsregelen. Stoltenberg er altså IKKE mot å bruke ekstra oljepenger, slik regjeringen og norsk presse gir inntrykk av. Han er bare svært selektiv. Men jeg er og forblir uenig med regjeringen i at våre barn bør ha pengene investert i SAS men ikke i god infrastruktur i Norge.

Tvert imot. God infrastruktur reduserer presset i norsk økonomi, og bør prioriteres. God infrastruktur kommer både nåtiden og fremtiden til gode. Dessverre gjør dagens handlingsregel at ekstra oljepenger kan brukes på oljeinvesteringer og drift av flyselskap, men ikke til bygging av veier og jernbane. Veier bygges i stedet ved å låne penger i utlandet, til en høyere rente enn det Norge får når Tyskland låner våre oljepenger. Det er altså politikken som SP for tiden står som garantist for.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser