Gi distriktsnorge blå himmel

DistriktsNorge er fullt av muligheter. Folk med god arbeidsmoral, tilgang på naturressurser og pågangsmot. Dessverre ser man at sentral myndigheter for ofte skaper utfordringer fremfor å forsterke mulighetene. En borgerlig regjering må endre på dette.

Jeg ble svært glad da Høyres Gunnar Gundersen nylig ønsket at hans parti skal stake ut en ny kurs for forvaltning av norsk natur. Forslagene hans er nærmest en blåkopi av FrPs program, og vi er alltid glade om andre partier inntar våre standpunkt. Jo flere saker Høyre inntar FrP politikk, jo mer slagkraftig vil en ny regjering bli. Vi må fjerne grå skyer og vise blå himmel.

Nå gjenstår det litt før vi ser om Gundersen vinner frem i partiet sitt. Mens Høyres Børge Brende var miljøvernminister ble det satt ny rekord i antall kvadratkilometer vern i Norge. Lov om motorferdsel ble innstrammet, og ingen av nasjonalparkene hadde lokalforvaltning. Høyre har derfor et stykke de skal vandre. Men kursen er langt bedre enn det vi opplevde fra Arbeiderpartiet i uken som gikk.

Aps Marianne Marthinsen hevdet i media at lokalbefolkningen i distriktene ville rasere utmarksområdene i sine egne kommuner dersom de ikke ble begrenset av statlige reguleringer. Dette reflekterer hvordan en rødgrønn regjering gjennomsyres av Oslomakta. AP ignorerer at det er folkene som bor i utmarkskommunene som gjennom sine egen lokalpolitikere har ivaretatt disse områdene frem til i dag. Distriktsnorge trenger ikke at rødgrønne politikere og ett lass med miljøbyråkrater i Oslo skal overstyre distriktene evne til å styre seg selv. Det er ikke byråkratiet i Oslo som tar hele landet i bruk – det er folkene som bor i landet. Da må de få større frihet til utnytte mulighetene som finnes.

 

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

3 Comments

  1. Flott , men det kan snart bekreftes at Høyre har blitt FrPs talerør……….og stemmesanker. Hva skal vi og kan vi gjøre for å komme dem i forkant? Jeg velger enkelt med ” retorikk”.

    • Jepp, det er et faktum at Høyre har i flere saker har inntatt svært like standpunkt som FrP.

      Utfordringen er at de stjeler vår oppmerksomhet. Avisene skriver da mye om Høyres standpunkt, men flere journalister sier at de ikke vil skrive om FrPs tilsvarende standpunkt fordi det allerede er “godt kjent”. Men blant mange velgere oppfatter man da at Høyre engasjerer seg i gode saker, mens FrP ligger på latsiden.

      Fordelen er jo at FrPs standpunkt lettere vil kunne gjennomføres etter neste valg, dersom vi kan stole på at Høyre i regjering gjør det Høyre lover i opposisjon. Vår jobb er blant annet å vise velgerne at det er FrP som er det aktive, nytenkende og troverdige partiet. Det krever ekstra mye arbeid, siden media gir oss lite gratis…

Comments are closed.