Krampeaktig fra AP

AP er krampeaktig opptatt av å fremstille FrP som uansvarlig. Men det må da finnes grenser, selv for en statssekretær med mange kommunikasjonsrådgivere. I Klassekampen 19.12.12 forvirrer Singsaas leserne med noen ufullstendige sitater. La meg sette de i en sammenheng jeg håper selv en statsekretær forstår.

Ja – vi bruker 5 mrd kroner til å balansere statsbudsjettet (inntekter og utgifter innenfor handlingsregelen). Og, vi bruker 5 mrd ekstra gjennom statlige selskap for infrastrukturinvestering (regjeringen omtaler dette for “formueomplassering”). Det er totalt 10 mrd kr. Uansett hvordan Singsaas forsøker å vri på det – jeg har omtalt disse 5+5=10 ved alle anledninger, også til SSB som har gjort bereninger på konsekvensen av vårt budsjettalternativ.

FrP foreslår å bevilge 15 mrd i “formueomplassering” inn i et selskap som skal gjennomføre samfunnsøkonomisk lønnsomme vei og jernbaneinvesteringer, og vi anslår at 5 mrd vil brukes i økonomien i 2013. Dette for tydelig synliggjør at vi foreslår en bedre måte å finansiere infrastrukturutbygging, men uten at vi forsøker å skjule pengebruk. Singsaas bør vite at formueomplassering ikke er en del av utgiftssiden når man balanserer selve “statsbudsjettet”. Det er nok å se på regjeringens egne forslag til milliardbevilgninger til Husbanken, såkornfond, Statkraft, Kommunalbanken etc etc.

Jeg trodde en statssekretær forstod forskjellen på statsbudsjettets utgifter og formueomplassering. FrP skjuler ingen utgifter, men budsjettets helhet er åpenbart litt for komplisert for en statssekretær. Skal vi si det er nok tull nå, Singsaas?

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

1 Comment

  1. Jeg er litt skuffet over Solvik-Olsen her. Han ønsker å tro at  rødgrønne statssekretærer forstår økonomi og ønsker at de skal være redelige slik han selv er.
    Vel. Det er ting de nok aldri evner å lære seg. Hos rødgrønne sekretærer vil nok alltid 2+2 bli 7, mens det hos deg alltid blir 4. Noen er ærlige, andre er rød/grønne. Slik vil alltid Norge være tror jeg. Jo fortere vi lærer å leve med den vissheten om at noen velger å være uærlige, jo bedre er det.
    Så kan KSO gå med hevet hodet i visshet om at de gjorde det de kunne for å være ærlige med velgerne.

    God jul

Comments are closed.