Ut og stjele saker…

Regjeringen er sjarmerende smålig. I Dagbladet i går kan vi lese at regjeringen vil endre avgiftsreglene for import av bruktbil som er 15-30 år gammel. Dette er bra. Regjeringen tar et prisverdig initiativ.

Eller… vent nå litt. Da FrP tok opp problemstillingen i skriftlig spørsmål i oktober 2010 AVVISTE finansminister Johnsen en slik endring i regelverket! Han skrev “På bakgrunn av diskusjonen over mener jeg det ikke er behov for en gjennomgang av dagens bruksfradragstabell på det nåværende tidspunkt.”

Derfor fulgte vi opp tema og snakket med en del ulike aktører i bilbransjen. Resultatet ble et forslag i Stortinget. Forslaget ble fremmet i juni, og ferdigbehandles i disse dager. Det rare er at regjeringens utspill nå er identisk med FrPs forslag. Regjeringen har altså snudd trill rundt, og selger FrPs forslag som sitt eget.

Jeg tar det som et kvalitetstegn for FrPs politikk, men det viser også en smålig regjering som ikke våger gi Stortinget eller opposisjonen æren for noe som helst.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

4 Comments

  1. Vi får trøste oss med at forslaget var godt, men det er merkelig at det på ett tidspunkt ikke er grunnlag for å si ja, men bare et par år senere er det så bra at de tar blåkopi og lanserer det som sitt eget forslag . På den måten kommer de jo med gode forslag på løpende bånd. Bra det, men velgerne husker hvem som først lanserte forslaget ( som altså ble forkastet )

  2. At AP rapper forslag fra andre for å presentere som egne er ikke noe nytt.  Spesielt ikke fra FRP, for alt derfra er jo feil.  Dermed må gode forslag fra FRP rebrandes til AP-drakt før AP kan gå med på at det er gode forslag.

    Nå er vel dette bare en fjert i en orkan uansett når det kommer til bilavgifter da.  Reduser engangsavgift til det halve så kan en begynne å snakke.  Hvor skal en ta pengene fra ?  Jo ta det fra byråkratiet, Norge har mer administrasjon enn LANGT større land.  Min erfaring er jo at nordmenn er stort sett flinke, så da trenger vi ikke så mange byråkrater.

  3. Frp burde lage en valgkampvideo der man går gjennom ulike Frp forslag senere år som først blir avvist som umulige og deretter lansert som egen politikk noen år etter.  Tror den kunne bli ganske morsom.  Ta gjerne med en god porsjon handlingsregel/ikke handlingsregel og regnskapsprinsipper også.   Muligens blir det ikke plass på bare en video…

Comments are closed.