AP vil øke kommunegjelden

Statsminister Stoltenberg slo nettopp på stortrommen og lovet å pusse opp skolebygg og sykehus. Dagbladets Stein Aabø snubler i sin kommentar (26.06) når han sier AP vil bruke 20 mrd kr på skolebygg, og at velgerne må velge mellom satsing på skolebygg eller skattelette. Det er feil. APs skoleløfte er i sedvanlig Stoltenberg ånd – bevisst utydelig. Folk hører løfte om en stor satsing, men med finlesing forstår man at AP knapt lover en krone ekstra i statsbudsjettet til skolebygg. Hele satsingen baseres på at kommunene skal låne penger. Tilsvarende gjelder helsesatsingen.

Stoltenberg vil ta æren, mens kommunene skal påta seg gjeld. Og dermed ser vi den røde tråden fra 8 år med rødgrønn politikk. Staten sparer rekordmye penger i utlandet, mens kommunene og husholdningene har påtatt seg rekordmye gjeld, ofte fra utlandet. Det er ikke ansvarlig økonomisk politikk.

Det er ingen tvil om at vi trenger bedre skolebygg og sykehus. Men fremfor å låne penger fra utlandet vil FrP investere litt mer av oljeformuen i infrastruktur og bygningsmasse. Det vil gi en bedre avkastning enn å låne ut oljefondet til Danmark til 1 % rente.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

2 Comments

  1. Ansvarsfraskrivelsene står i kø hos denne gjengen . Det å starte store prosjekter er greit , så lenge andre betaler .Det blir som Thacher sa : Sosialisme er bra så lenge andre betaler …..

  2. Det som loves er vel strengt tatt rentestøtte. Og er tilnærmet enn øremerking av midler for å sikre betjeningsevne bak investeringer, og økt aktivitet i en byggebransje med stadig tynnere ordrebøker…. Dette Ketil. Er faktisk et godt forslag. Kritikken virker lit MBV (mot bedre viten)…

Comments are closed.