DLD og medieskapt forvikling

FrP var og er imot DLD, det har ikke endret seg. Jeg blir derfor litt overrasket når media hevder FrP har endret standpunkt – det har vi ikke.

Mange ønsket omkamp om DLD beslutningen, ikke minst i FrP. Problemet er at valgresultatet ikke endret flertallet i Stortinget, tvert imot. AP og Høyre støttet innføring av DLD. I forrige periode hadde de 94 representanter, i nåværende storting har de 103 representanter. Velgerne har således ikke signalisert ønske om omkamp, dessverre. Resultatet av en omkamp er dermed gitt – DLD blir innført så lenge AP og Høyre ønsker det. For DLD motstandere er det ikke FRP, KrF, V, SV eller SP som er problemet men de som utgjør flertallet bak vedtaket.

Men FrP i regjering har en viktig rolle her. Vi vil sikre at motforestillinger og problemer med gjennomføringen av DLD håndteres grundige og ansvarlig fremfor å ignoreres. I regjering kan vi løfte frem motargumenter med større tyngde når det praktiske arbeidet gjennomføres. Nettopp derfor følger vi nå ekstra nøye med på de prosesser som går i EU rundt viktige sider med DLD.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser