FrP kutter bompenger, bygger mer vei i Nord Norge

Rundt to milliarder kroner i sparte bompenger for Nord Norge. Det er resultatet så langt fordi FrP er i regjering. Før den rødgrønne regjeringen gikk av vedtok de 90 nye bomstasjoner, og bompengegjelden ble doblet de siste årene de regjerte. Hele 35 milliarder kroner har landets mange bomstasjoner i gjeld. De rødgrønne kjøpte veier på kreditt, og finansierte den på en kostbar måte for innbyggerne og næringslivet. Dette snur vi nå, sakte men sikkert.

Bomstasjonen på E6 ved Alta er nå fjernet. AP vedtok at den skulle settes opp og kreve inn rundt 500 millioner kroner. Med FrP i regjering fikk vi vedtatt den fjernet. På E6 Helgeland fikk vi redusert bompengegjelden med 300 millioner kroner og fjernet en bomstasjon. Bilistene sparer da hele 410 millioner kroner, fordi de sparer renteutgifter og driftskostnadene på bomstasjonen.

Nylig har vi fremlagt justerte bypakker for Bodø og Harstad. Begge steder er det statlige bidraget økt og bilistenes bompengekostnader redusert. Finansieringskostnadene er beregnet til henholdvis 760 mill kr og 410 mill kr. Dette kan bilistene spare når regjeringen får på plass ordninger som reduserer rentenivået og kompenserer renteutgiftene over statsbudsjettet. I tillegg kommer besparelser i mer effektiv drift og derved lavere driftskostnader. Ja, faktisk snakker vi om mer enn to milliarder kroner i sparte bompengeutgifter for næringslivet og innbyggerne i Nord Norge.

I alle disse sakene har AP klaget. De har klaget på at FrP har brukt tid på å finne løsninger. Og de har klaget over løsningene. Riktignok har de gått stille i dørene i avisene i Nord Norge, men i Stortinget har kritikken fra Aps representanter vært tydelig: de misliker sterkt at FrP får gjennomslag for å redusere bompengenivået. Det er verdt å tenke over – dersom AP hadde fått gjennomslag ville de tømt lommene til bilistene i landsdelen for milliarder av kroner.

La meg også påpeke at vår satsing på bompengekutt ikke har gått på bekostning av nye veier. Vi jobber intenst med å få på plass ytterligere utbedringer av E6, har gitt Tromsø bedre styring over fremdriften på E8, og har fremskyndet arbeidet med E105 i Finnmark. Vi har også ØKT bevilgningene til fylkesveiene, selv om rødgrønne politikere forsøker å gi inntrykk av det motsatte. AP bedriver intens svertekampanje. Neste gang – spør AP hvorfor de har protestert på fjerning av 2 milliarder kroner i bompenger i Nord Norge.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

1 Comment

  1. Helt flott at bomstasjoner blir tatt vekk, men hvorfor alltid nordover, tror de fleste kommuner i nord er så innbarket røde at de stemmer rødt uansett. Hva med kommuner som alltid er og har vært trofaste mot og med FRP, er det ikke på tide at vi får noe også? Er jo en av grunnene at vi stemmer slik vi gjør, men ser jo nå flere og flere som er gått lei allerede nettopp pga at de ikke ser noen forandring rundt seg selv

Comments are closed.