Ny giv for E39 – og rødgrønn forvirring

H/FrP regjeringen vil ha firefelts motorvei mellom Stavanger og Kristiansand. Den rødgrønne regjeringen vedtok derimot å bygge primært tofeltsvei med midtdeler. Det forsøker de nå å benekte.

De rødgrønnes respons har blitt typisk i deres opposisjonstilværelse. De forsøker å si at det H/FrP regjeringen gjør er akkurat det som de rødgrønne la opp til å gjøre. Ergo – alt godt fra H/FrP er egentlig rødgrønn politikk. Men, det er jo beviselig ikke riktig.

La meg bruke SPs Geir Pollestad (ex-statssekretær i samferdselsdepartementet) som eksempel. Han hevder H/FrP regjeringen og de rødgrønne har/hadde samme syn på E39, og at jeg angivelig har bekreftet det i brev (DT 25.06.14). Vel, det er ikke riktig. I brevet viser jeg til at Vegvesenet inntil nå ha planlagt etter rødgrønne vedtak, men skriver også at ”Jeg vil be Statens vegvesen utarbeide kommunedelplaner som viser en firefeltsløsning for E39 på hele strekningen Søgne – Ålgård.” Ergo – jeg varsler at det nå er ny kurs.

Responsen fra Vegvesenet viser også at de oppfatter at det er nye signaler. I Aftenbladet 04.06.14 kunne vi lese følgende: ”Utviklingen i saken om motorvei mellom Ålgård og Søgne, inkludert et ønske fra regjeringshold om å planlegge for fire felt mellom Stavanger og Kristiansand, gjør at to regionkontorer i Statens vegvesen i neste uke samles i Kristiansand for å stake ut kursen videre.”

Dette forsterkes i et intervju på NRK Sørlandet den 30.06.14. Regionvegsjef Kjell Inge Davik er glad for at departementet ber om at det planlegges for firefelts motorvei på hele E 39 mellom Stavanger og Kristiansand.

“Dette er en positiv avklaring og det betyr at vi nå må planlegge en stivere kurvatur på veien både horisontalt og vertikalt for å tilrettelegge for en firefelts vei kontra det som opprinnelig var planen i den forrige regjeringsbeslutningen om E39, sier Davik til NRK Sørlandet.”

Det rødgrønne problemet er at AP, SP og SV var fundamentalt uenige om behovet for mer vei, oghvor den skal gå. For noen uker siden debatterte jeg E39 med SVs Bård Vegar Solhjell, tidligere miljøvernminister i den rødgrønne regjeringen. Han var svært uenig med H/FrP regjeringen, og advarte mot å bygge ferjefri E-39, fordi han fryktet det ville gi økt trafikk (Aftenposten, 11.06.14). Kanskje Pollestad skal ta en prat med sine sosialistiske venner og finne ut hva slags regjering SP egentlig deltok i?

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

9 Comments

 1. Ikke mange årene siden Kari Henriksen, AP, på et folkemøte i Mandal sa seg svært fornøyd med E 39. Og at utbyggingen av strekningen Kristiansand – Arendal var mer en godt nok.

 2. Det som er så trist med vei å jerbaneutbygging er klattvis å smått.Ja hvorfor ikke gjøre det en gang.Mene å ha lest noe om E 16 ble smalere en standar motorvei mellom Konsvinger-Gardermoen.Mulig jeg blander sammen noe?

 3. De tidligere R/G har forklaringsproblemer etter hvert som skjelettene marsjerer ut av det R/G skapet.
  Sett i lys av dette, fortår jeg Sverte_Helgas oppfordring – skittent spill er den eneste måten de R/G kan hevde seg på….

  Når “selveste” Tåkefyrsten HAMAS-Støre annonserer at “AP vil bygge Norge” tenker jeg på sannhetsgehalten han har demonstrert så tydelig på TV2 tidligere, og ikke minst i Tchudi-saken…

  Stå på Ketil og FRP – landet vårt trenger fremdrift, ikke R/G stagnasjon ….

 4. Gode veier skaper meir trafikk. Det har vore rød/grønn sitt budskap som dei har vunne valg på. Og trafikk er fy fy.og halve Norge heier på sine helter. Skal en flire eller gråte.

 5. Feilen med de rødgrønne er at de tror de er de eneste som evner å styre landet.viktigere å “kose ” med tryggdede mennesker enn å prioritere god og sikker vei til flere .

 6. Dette gleder vi oss til! Men for å slippe årevis med anleggsarbeid langs nåværende trasé, la oss heller la den nye veien gå gjennom konfliktfritt areal på Høg-Jæren. Da vil den også avlaste Fv 44. http://www.nye39.no

 7. Stå på Ketil. Firefelts motorvei mellom Kristiansand og Stavanger vil bli helt fantastisk og er det eneste fornuftige alternativet . Begynne og bygge en 2-felts vei her med midtdeler er forkastelig . Men det var jo det rødgrønn ville. Og i etterkant nå å komme og si det var de sitt forslag å bygge firefelt viser jo hvilke ynkelige tapere de er. De 8 årene med rødgrønt var som å leve i diktatur det var de som bestemte og alle andre som kom med forslag og innspill ble behandla som idioter. Det var de som bestemte og det var det. Blå blå regjering har gjort en fantastisk jobb og viser utviklingskraft og dere vet at det er folket som bestemmer om dere skal bli sittende. Lykke til videre.

 8. All ære til deg Ketil som orker å møte disse til debatt. Jeg har selv nokså god tålmodighet, men jeg forstår fortsatt ikke hvordan du makter å holde hodet kaldt i møtet med disse haterne.

  Det skal også nevnes at når FRP satt i opposisjon fikk dere nesten aldri noen gode svar på den absolutt konstruktive kritikken dere hadde mot de rødgrønne, men nå skal FRP svare de som selv ikke hadde svar. Mitt råd er å bruke minst mulig tid på dem, og heller gi full gass på politikken. De kan bare hate, og vil tydeligvis vri og vrenge på absolutt alt.

Comments are closed.