Ny giv for E39 – og rødgrønn forvirring

H/FrP regjeringen vil ha firefelts motorvei mellom Stavanger og Kristiansand. Den rødgrønne regjeringen vedtok derimot å bygge primært tofeltsvei med midtdeler. Det forsøker de nå å benekte.

De rødgrønnes respons har blitt typisk i deres opposisjonstilværelse. De forsøker å si at det H/FrP regjeringen gjør er akkurat det som de rødgrønne la opp til å gjøre. Ergo – alt godt fra H/FrP er egentlig rødgrønn politikk. Men, det er jo beviselig ikke riktig.

La meg bruke SPs Geir Pollestad (ex-statssekretær i samferdselsdepartementet) som eksempel. Han hevder H/FrP regjeringen og de rødgrønne har/hadde samme syn på E39, og at jeg angivelig har bekreftet det i brev (DT 25.06.14). Vel, det er ikke riktig. I brevet viser jeg til at Vegvesenet inntil nå ha planlagt etter rødgrønne vedtak, men skriver også at ”Jeg vil be Statens vegvesen utarbeide kommunedelplaner som viser en firefeltsløsning for E39 på hele strekningen Søgne – Ålgård.” Ergo – jeg varsler at det nå er ny kurs.

Responsen fra Vegvesenet viser også at de oppfatter at det er nye signaler. I Aftenbladet 04.06.14 kunne vi lese følgende: ”Utviklingen i saken om motorvei mellom Ålgård og Søgne, inkludert et ønske fra regjeringshold om å planlegge for fire felt mellom Stavanger og Kristiansand, gjør at to regionkontorer i Statens vegvesen i neste uke samles i Kristiansand for å stake ut kursen videre.”

Dette forsterkes i et intervju på NRK Sørlandet den 30.06.14. Regionvegsjef Kjell Inge Davik er glad for at departementet ber om at det planlegges for firefelts motorvei på hele E 39 mellom Stavanger og Kristiansand.

“Dette er en positiv avklaring og det betyr at vi nå må planlegge en stivere kurvatur på veien både horisontalt og vertikalt for å tilrettelegge for en firefelts vei kontra det som opprinnelig var planen i den forrige regjeringsbeslutningen om E39, sier Davik til NRK Sørlandet.”

Det rødgrønne problemet er at AP, SP og SV var fundamentalt uenige om behovet for mer vei, oghvor den skal gå. For noen uker siden debatterte jeg E39 med SVs Bård Vegar Solhjell, tidligere miljøvernminister i den rødgrønne regjeringen. Han var svært uenig med H/FrP regjeringen, og advarte mot å bygge ferjefri E-39, fordi han fryktet det ville gi økt trafikk (Aftenposten, 11.06.14). Kanskje Pollestad skal ta en prat med sine sosialistiske venner og finne ut hva slags regjering SP egentlig deltok i?

email
About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser