En litt mer fleksibel arbeidsmiljølov

Tidlidere denne uken demonstrerte AP/LO-gruppen mot Regjeringen. De later som om det handler om noen mindre endringer i arbeidsmiljøloven. I realiteten handler det nok mest om LOs lange valgkamp for AP. For LO klarer jo ikke på en ryddig måte gjengi hva endringene består i På arbeidsplassene forteller LO at folk må jobbe mer og får bestemme mindre. Det er feil. Jeg treffer mange folk som sier de må streike, men ikke er enig med LO.

De har forstått at Regjeringens forslag ikke innebærer økt arbeidstid i løpet av et år. Ikke mer overtid. Ikke oftere søndagsarbeid. Men vi åpner for større fleksibilitet i løpet av året, noe mange etterspør. Man kan jobbe mer intensivt noen perioder for å få flere fridager andre perioder. Det er ikke brutalisering av arbeidslivet, slik LO hevder.

Hovedregelen skal fortsatt være fast arbeid. En bedrift skal dog kunne ha midlertidig ansatte i noen posisjoner, men ikke som permanent løsning. LO protesterer, men de som vil tape på endringen er køene i NAV og vikarbyråene. Bedriftene som i dag vil ha midlertidig ansatte leier inn vikarer, helt lovlig. Mener LO virkelig at det systemet er å foretrekke? Jeg mener den ansatte har alle fordeler av å ha kontrakt og kontakt med arbeidsgiver fremfor å være representert av et vikarbyrå, som i tillegg skal ha litt av lønna. Slikt sett er regjeringens endring en styrking av arbeidstakerens stilling på bekostning av vikarbyråene.

Arbeidsminister Robert Eriksson forklarer dette på en god måte i dette NRK innslaget, verdt å se:

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser