APs omsorg for de rike

CEL8WFZWMAA966v

Advarsel: Dette blogginnlegget har vist seg å kunne fremkalle hodepine/fysiske smerter hos folk ansatt i AP, som har solgt inn negative saker mot FrP. Herved er du advart før du leser videre 🙂

 


 

Barnehageprisene ble endret fra 1. mai. Mange steder betyr det litt høyere priser for folk med middels/høy inntekt, og betydelig lavere priser for folk med lavere inntekt. For en familie med 350.000 kr i inntekt betyr det at barnehagen vil koste 7381 kr mindre pr år (ett barn i barnehage med vanlig makstakst i dag).

Dette bryr ikke AP seg om. I stedet får de klage i VG om at en familie med 800.000 kr i inntekt kan få økt barnehageprisen med en drøy tusenlapp pr år. Og AP sier at denne økningen viser at regjeringen er ”usosial”.

Stopp og reflekter. Hva er det AP bekymrer seg over? AP bekymrer seg over at de “rike” betaler litt mer mens de “fattige” betaler mye mindre. Da er det faktisk helt meningsløst å hevde at regjering gir ”skattelette til de rike”. Regjeringen gjør jo det stikk motsatte. Dette bare bekrefter at AP driver populisme og retorikk på autopilot.

La det synke inn – AP mener det er “usosialt” at de med høyere inntekter får litt høyere barnehagepris, og AP ignorerer at de med lavere pris får betydelig lavere pris. Det avslører egentlig det meste om hvor innholdsløst myten om “skattelette til de rikeste” er – tallene her viser jo det stikk motsatte.

Dette er verdt å huske når AP i fremtiden snakker om “de fattige”. Da tenker de egentlig på naboene til Støre og resten av partiledelsen. Jeg er stolt over å tilhøre et parti som vil at sosial utjevning skal støtte opp om arbeidsfolk med relativt lave inntekter, ikke middelklassen med tilnærmet stortingslønn.

Jeg vet ikke om jeg skal bli mest oppgitt over VG eller AP – VG for å lage en så misvisende artikkel hvor de bevisst utelater helheten, eller AP for å drive slik uredelig retorikk. Men en ting vet jeg – det er ikke APs siste forsøk på å  sverte regjeringen.

 

email
About Ketil 380 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser