APs omsorg for de rike

CEL8WFZWMAA966v

Advarsel: Dette blogginnlegget har vist seg å kunne fremkalle hodepine/fysiske smerter hos folk ansatt i AP, som har solgt inn negative saker mot FrP. Herved er du advart før du leser videre 🙂

 


 

Barnehageprisene ble endret fra 1. mai. Mange steder betyr det litt høyere priser for folk med middels/høy inntekt, og betydelig lavere priser for folk med lavere inntekt. For en familie med 350.000 kr i inntekt betyr det at barnehagen vil koste 7381 kr mindre pr år (ett barn i barnehage med vanlig makstakst i dag).

Dette bryr ikke AP seg om. I stedet får de klage i VG om at en familie med 800.000 kr i inntekt kan få økt barnehageprisen med en drøy tusenlapp pr år. Og AP sier at denne økningen viser at regjeringen er ”usosial”.

Stopp og reflekter. Hva er det AP bekymrer seg over? AP bekymrer seg over at de “rike” betaler litt mer mens de “fattige” betaler mye mindre. Da er det faktisk helt meningsløst å hevde at regjering gir ”skattelette til de rike”. Regjeringen gjør jo det stikk motsatte. Dette bare bekrefter at AP driver populisme og retorikk på autopilot.

La det synke inn – AP mener det er “usosialt” at de med høyere inntekter får litt høyere barnehagepris, og AP ignorerer at de med lavere pris får betydelig lavere pris. Det avslører egentlig det meste om hvor innholdsløst myten om “skattelette til de rikeste” er – tallene her viser jo det stikk motsatte.

Dette er verdt å huske når AP i fremtiden snakker om “de fattige”. Da tenker de egentlig på naboene til Støre og resten av partiledelsen. Jeg er stolt over å tilhøre et parti som vil at sosial utjevning skal støtte opp om arbeidsfolk med relativt lave inntekter, ikke middelklassen med tilnærmet stortingslønn.

Jeg vet ikke om jeg skal bli mest oppgitt over VG eller AP – VG for å lage en så misvisende artikkel hvor de bevisst utelater helheten, eller AP for å drive slik uredelig retorikk. Men en ting vet jeg – det er ikke APs siste forsøk på å  sverte regjeringen.

 

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

15 Comments

 1. Kunne ikke ha vært mer enig. Vi har endelig fått et parti i regjering som skjønner grasrota, en samferdselsminister uten sidestykke og en nestleder som virkelig tørr å si d alle andre tenker men son de er redd for å uttale høyt.
  Stå på!! Dere har mange rundt i det ganske land som støtter dere uforbeholdent.

 2. Folk flest gjennomskuer surket fra venstresiden i norsk politikk. De aller fleste har nå også sett effekten av Helga Pedersens “svertekampanje” – fortsett å lever. Vi som bor på nordsien i Narvik kommune og som må betale bompenger v/ Leirvik, to år før Hålogalandsbroen står ferdig, for å kjøre til vårt kommunesentrum,Narvik by, synes det er blodig urettferdig.Vi må betale bompenger for å passere et 50 års forsinket ras sikrings tiltak. I NTP sier man at det skal finnes et gebyrfritt omkjørings alternativ når man innfører bompenger på et nytt veistykke eller en bro som forkorter kjøretiden vesentlig.Her, Ketil, har du ei utfordring. Stopp idiotiet med bompenger i Leirvik ! Gratulerer hittil, med vennlig hilsen….

 3. “Jeg vet ikke om jeg skal bli mest oppgitt over VG eller AP” Der sa du det! Det oppsumerer ganske godt følelsen for hele medienorge. Er provoserende å være vitne til ett så venstrevridd mediesirkus, men må også gi litt refs til regjeringen for ikke offentlig ta til motmæle oftere. Oppforderer ikke til et asiatisk slagsmål (LOL), men opplever at det i media altfor ofte får herske misvisende “folkeopplysning”. Dette taper vi valget på, etter min mening.
  Stå på videre! Du er en av de få tydelige, tillitsskapende politikerne som det er en fryd å lytte til. Kanskje jeg til og med stemmer FRP neste gang, må bare bli litt rikere først.. 🙂

  Mvh
  Ruth-Helen Nilsen

 4. Har dere regnet på om den nye ordningen vil få inn mer penger totalt sett, eller mindre?

  Bare lurer på om dette blir mer skatt totalt, eller om dere kutter…

 5. Hei, Du må ikke glemme at VG gjorde ett STORT NUMMER av å nevne at elavgiften skulle gå opp med ETT ØRE og at de samme 800 000 kroners folka da ville tape hele 160 kroner i ÅRET i samme artikkelen..

 6. Underlig at du kaller 400 000 i inntekt for “tilnærmet stortingslønn”. Stortingslønna er p.t. i overkant av 800 000, altså det dobbelte.
  Det var ikke regjeringen eller FrP, som du skriver, som foreslo lavere foreldrebetaling for foreldre med lav inntekt, dette var et element som KrF/V kjempet gjennom i budsjettforhandlingene
  Prislappen for lavere foreldrebetaling for de med lave inntekter er 51 millioner kroner. Samtidig drar regjeringen inn 6 ganger så mye, 321 millioner, på å øke barnehageprisene for alle de andre. Småbarnsforeldre flest betaler altså ikke bare for de med lave inntekter, de er med på å finansiere skattekuttene for landets rikeste: http://www.vg.no/nyheter/innenriks/statsbudsjettet-2015/ssb-de-rikeste-fem-prosentene-faar-49-prosent-av-skattekuttene/a/23311994/
  Ap stemte for lavere foreldrebetaling for de med de laveste inntektene, men stemte samtidig imot økningen i barnehagepris for alle andre.
  Dumt å se at FrP bare er opptatte av landets rikeste og at nestlederen synker til nivået i denne bloggen.

  • Huff da, Harald. AP selger inn sak til VG hvor dere klager over at familier med over middels inntekt må betale en drøy tusenlapp mer i året for barnehage, men “glemmer” i samme artikkel å nevne at familier med inntekt betydelig under gjennomsnitt får det betydelig billigere (opptil 7300 kr). Jeg tror de fleste ser hvem som har forsøkt å lage en såkalt “drittpakke” mot en politisk motstander.

   I VGs artikkel var det AP selv som nevnte familier med 800.000 kr i samlet inntekt. Og ja – det er ca en stortingslønn. Du spinner (som vanlig) en historie med bruddstykker av fakta men inn i en sammenheng som blir meningsløs.

 7. De rike i AP`s øyne er lik SV`s syn på saken. Rikdomsbegrepet tar utgangspunkt i EGOET. De rike er alltid de som er rikere enn meg!

 8. Er det derfor at fattige barnefamilier.. (barnefattigdommen) øker?? Under forrige regjering ble barnefattigdommen halvert (2010 – 2012)
  Hvorfor er det så få som tror på Solvik-Olsen når han/du kommer med innspill..

 9. Det er kjempefint at formueskatten er redusert med 0,25 %, og at arveavgiften er bortfalt helt. Alle må skjønne at småbarnsfamilier er glade for at de som har formue og /eller må betale arveavgift, slipper det nå. Foruten bunnfradraget og 6 % på første del av arven, er høyeste avgift 10 %. Thon er nok også glad nu, han investerte jo en milliom i skattelettpartiene… Det skulle joi bare mangle at vi ikke tar byrdene for de rikeste. At de rikeste får cirka 20-30 milliarder i arveavgift er sikkert bare reii og riktig. Vi andre får nu bare holde på så vi kan gi dem enda mere skatelette… Sånn e nu livet.

  • Du kan ikke tenke deg at arveavgiften og/eller redusert formueskatt kan bidra til at småbarnsfamilier og andre får en tryggere arbeidsplass eller er det bare missunnelsen på noen som har mer enn deg og meg som driver deg?

Comments are closed.