Dårlig hukommelse i Senterpartiet

Så sent som i statsbudsjettet for 2016 stemte Senterpartiet (og flertallet i Stortinget) mot regjeringens forslag om å kutte bompengegjelden med ca. en halv milliard kroner. H/FrP har altså vist at vi vil redusere bompengebelastningen på bilistene. Stortingsflertallet vil det ikke. 

På NRK i går var Senterpartiet derimot bekymret for bompengenivået. Det er oppsiktsvekkende historieløst. Vi snakker om de rødgrønne partiene som planla en langt høyere nivå på bompengeinnkreving enn det som nå er trenden, og som knapt løftet en finger for å kutte kostnader. Hvordan er det mulig for Senterpartiet å fremstå som de nå tilsynelatende er imot mye av det de selv igangsatte i regjering. Det er ikke troverdig. Hvor er de kritiske spørsmålene fra NRK og Aftenposten?

Jeg forstår godt de som reagerer på bompengenivået. Spesielt i mitt eget parti, Fremskrittspartiet, hvor vi mener veier burde vært finansiert over statsbudsjettet og ikke gjennom bompenger. Og riktignok har FrP klart å fjerne bompenger på en rekke prosjekt, men mange gjenstår og hvor stortingsflertallet nekter å fjerne bompengene. De stemmer imot Regjeringen kuttforslag. Men i media kritiserer de at regjeringen ikke fjerner bompengene. Jeg håper og tror at Senterpartiets dobbeltspill blir avslørt.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser