Beklager, herr ordfører…

Jeg beklager. Jeg ble litt oppgitt i kveldens debatt på NRK Dagsnytt18. Da kom jeg i skade for å snakke i munnen på min motdebattant. Det er ikke høflig. Men du ser, jeg blir litt provosert av åpenbar og bevisst bløff. Noe som til og med kan dokumenteres på kommunens egen nettside. Det var vel litt kjipt, herr ordfører?

kassbenekterDu ser – ordføreren hevdet i debatten at kommunen aldri har vedtatt at de ønsker bompenger. Kommunens nettside sier det motsatte (se bilde). Jeg vet hvem jeg stoler på. La meg også minne om at vedtaket ble gjort i 2013, før H/FrP overtok regjeringsmakten. Det var AP i regjering og AP i ordførerstolten. Men nå protesterer AP mot sine egne vedtak.

Ordføreren later nå som om hans parti – Arbeiderpartiet – vil kjempe mot bompenger i Stortinget. Fakta er at AP kritiserer regjeringen hver gang vi foreslår bompengekutt. Og i statsbudsjettet 2016 stoppet stortingsflertallet (AP/SV/SP/KRF/V) regjeringens forslag om å kutte bompenger med nesten en halv milliard kroner. Så mye for ordførerens påstand.

Ordføreren har derimot rett i at FrP ikke har fått gjennomslag for å kutte alle bompenger. Ja, slik er vårt demokrati. Vi kjemper i tråd med valgløftet, men vi vinner ikke alle slag. Men vi vinner en del (og i opposisjon tapte vi alle kamper). Med FrP i regjering har vi fjernet bompenger på 7-8 veistrekninger, vi har kuttet takstene i flere. I Grenland, hvor ordføreren i Porsgrunn hører til, fjernet vi ytterligere tre planlagte bomstasjoner og økte statlige bevilgninger med mange hundre millioner kroner. Bilistene kommer bedre ut enn om APs politikk blir gjennomført, men ikke så bra som om FrP hadde full seier. Så kanskje ordføreren i Porsgrunn egentlig bør stemme FrP.

 

4AEE88FC-22FC-4CF2-A50F3806B5DEE1EB-35AFF80A-E3C5-45FD-88A06E8D18487E12

Blogglistenhits

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser