Hvorfor stopper Senterpartiet bompengekutt?

Det er noe overfladisk når Senterpartiets Geir Pollestad kritiserer bompenger. Du ser, regjeringen har foreslått en rekke bompengekutt. Og Senterpartiet stemmer imot. Det henger ikke sammen.

Jeg er stolt over at vår regjering har klart å redusere omfanget av bompenger sammenlignet med hva nettopp Senterpartiet hadde planlagt da de satt i regjering. I regjering har vi fjernet bomstasjoner på 8 veistrekninger ved å slette gjelden. Vi har redusert takster flere steder. Dette får vi til fordi vi samarbeider med Venstre og KrF. Senterpartiet derimot, de klager.

Men regjeringen taper også flere bompengekamper. Vi finner ikke alltid flertall i Stortinget for våre kuttforslag. I statsbudsjettet for 2016 foreslo vi å kutte bompenger for nesten en halv milliard kroner. Bompengenivået skulle kuttes for første gang på mange, mange år. Dessverre stemte Arbeiderpartiet, Senterpartiet og resten av stortingsflertallet imot. Kun FrP og Høyre støttet kuttforslaget. Men vi prøver igjen. I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017 foreslår vi igjen bompengekutt – en halv milliard kroner i reduksjon. Arbeiderpartiet har allerede sagt de er imot. Eller mer korrekt – de sier det er “helt vilt” å foreslå bompengekutt. Greit å huske når AP i senere debatter kritiserer at det fortsatt eksisterer bompenger.

Ja, det er opprettet nye bomstasjoner under vår regjering. Vi vinner ikke alle slag. FrP vant ikke frem med vårt krav om å fjerne alle bomstasjoner. Det ble kjent allerede da regjeringsforhandlingene var over høsten 2013. Vi ble ikke sterke nok. Men vi vinner langt mer i regjering enn i opposisjon, hvor vi tapte samtlige bompengekamper i 40 år. Det er bedre å være i regjering og vinne en del, fremfor å være i opposisjon og tape alt. Senterpartiet burde vite det.

Jeg lover jeg skal fortsette å jobbe for et flertall som sikrer at vi kan kutte i bompenger. Det er en kostbar finansieringsmetode og bygger økonomiske murer i landet. Velgerne kan støtte kampen i 2017-valget. Imens bør AP/SP lære at det ikke holder kun å klage, de må også ha egne løsninger. Hvorfor beklager Pollestad seg over bompenger når han nekter å bidra til å fjerne de?

Blogglistenhits

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser