Solheims propagandastipend

Miljøvernminister Solheim er svært omtenksom overfor folk flest. Han vil ikke de skal gå glipp av hans velgjørenhet, og derfor vil han at pressen skal skrive mest mulig om det han gjør. De siste fem årene har han brukt rundt 1,5 millioner kroner  fellesskapets midler til å betale ut såkalte pressestipend. Dermed kan han reise land og strand rundt med journalister som reisefølge.

Flere departementer har en lignende ordning – det oppsiktsvekkende er at for MD sine stipender er det et krav om reisen skjer sammen med statsråden. Jeg syns dette er ganske spesielt. Solheim bruker skattebetalerens penger på egen promotering! Jeg syns det er rart at en så erfaren politiker som Solheim ikke ser at dette er i skjæringspunktet for hva som er akseptabel bruk av offentlige midler. Jeg er i hvertfall SVÆRT skeptisk til at mine innbetalte skattepenger, skal gå til å skrive reisereportasjer om Erik Solheim!

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

3 Comments

 1. Heia

  Neida , dette er helt i tråd med hvordan regjeringen liker å bruke penger. Partistøtten var vel kanskje tenkt til saker som dette, men den må nok spares til dårligere tider.

  Du setter fingeren på ennå ennå et punkt her som skaper forakt for politikere generelt og i dette tilfellet SV spesielt….

  Det er en del som ser fram mot 2013, men det er langt dit!

 2. Det vi trenger er en økende bevissthet blant skattebetalerne om all denne sløsingen med fellesskapets midler både her og der. 1 million her og en million der osv. Det blir penger av det, så vi må bli kvitt politikere som liker å Sløse Vekk andre sine penger.

 3. Solheim kjøper seg lojale spin doctors på denne måten.
  Fra wikipedia:
  Spinn (kommunikasjon)
  Fra Wikipedia, den frie encyklopedi(Omdirigert fra Spindoktor)
  Gå til: navigasjon, søk
  Se også Spinn (andre betydninger)
  Spinn eller spin er profesjonell markedsføring av politikk, politikere og menings- og idébaserte fenomener. Slikt spinn kan også kalles strategisk kommunikasjon eller medierådgivning. Ordet stammer fra det amerikanske spin, det vil si «snurre rundt», som ble brukt med denne betydningen første gang i en lederartikkel i avisa The New York Times i 1984 etter en tv-debatt mellom presidentkandidatene Ronald Reagan og Walter Mondale. Spin er siden blitt et begrep for en kommunikasjonstrategi som skal dreie eller styre et budskap, en oppfatning eller medieoppmerksomhet i en bestemt retning.

  Innhold [skjul]
  1 Spinndoktor
  2 Spinnmeister
  3 Se også
  4 Eksterne lenker

  Spinndoktor [rediger]
  En ekspert i spinn eller politisk mediekommunikasjon kan kalles spinndoktor eller spindoktor etter det amerikanske ordet spin doctor. De fleste toppolitikere og maktpersoner får hjelp av spinndoktorer for å «selge» budskapet sitt og kommunisere godt i offentligheten. Spinndoktorer kan være PR- og medierådgivere, strategiansvarlige, presse- og kommunikasjonssjefer.

  Ordene «spinn» og «spinndoktor» er vanligere i dansk språk og samfunnsdebatt enn i Norge. Den danske informasjonskoordinatoren Thomas Søndergård Sarup definerer begrepet spinn på følgende måte i boka Spin, selvfremstilling og samfund fra 2005:

  Politisk spindoktori er målrettede og strategiske aktiviteter i politik, der udføres af politikere eller deres rådgivere for at påvirke mediernes dagsorden.
  Den britiske PR-rådgiveren Max Clifford er en av flere kjente spinndoktorer som har skapt en rekke hovedoppslag i internasjonale medier for å hjelpe politikere og kjendiser.

  I den amerikanske spillefilmen «Wag the Dog» spiller Robert DeNiro en spinndoktor som sørger for at USA går til en fiktiv krig mot Albania for å skjule at presidenten har vært utro.

Comments are closed.