Gass – flott eller fælt?

Det er noe spesielt å lese Eirin Sund (AP) sitt offensiv innlegg i dagens Dagens Næringsliv om olje og gassutvinning. Hun vil ha størst mulig aktivitet på norsk sokkel. Flere funn og høy utvinningsgrad er hennes budskap. Jeg er helt enig i hennes utsagn. Hun kjenner sitt publikum i Dagens Næringsliv.

Men kan Sund forklare hvorfor det er bra å utvinne mest mulig olje og gass, men helt grusomt å bruke denne gassen i Norge? På NRK Finnmark 26.01.11 argumenterte Sund sterk mot bruk av gass i Norge pga klimahensyn. Bakgrunnen var Alcoa Aluminiums forslag om å bygge aluminiumsverk i Finnmark. Det skal baseres på gass fra Snøhvit. Sund og Regjeringen sier tvert nei til prosjektet. Men, blir verden virkelig et bedre sted om Snøhvit gass fra Finnmark må sendes ut som LNG til et Alcoa Aluminiumsverk i Frankrike eller Polen?

I DN flørter Sund uhemmet med oljenæringen. På Natur og Ungdoms sommerleir flørter andre AP stortingsrepresentanter uhemmet med miljøsiden. Der er budskapet at norsk olje tar livet av fattige i Afrika pga klimaendringer. Konsekvensen av det som blir en kollektiv tåkeprat er at  Regjeringen velger å eksportere gass, arbeidsplasser og utslipp fremfor å bruke norsk gass i Norge. Symbolpolitikken seirer; vår verdiskaping, miljøet og arbeidstakere taper. Og LO står taust ved APs side.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser