Hvorfor er helse minst viktig for SV?

Hvorfor vil SV prioritere å kutte helse og eldretjenester dersom de skal effektivisere offentlig sektor? FrP er høyst uenig med SVs Audun Lysbakken, som sier FrPs satsing på veier må bety kutt i helsetjenester. Det sier mye om SVs syn på prioriteringer, men ingenting om FrP. 

I FrPs alternative statsbudsjett for 2012, foreslo vi både å kutte 15 mrd kroner i offentlige utgifter, 21 mrd i skatter og avgifter, og samtidig øke bevilgningene til helse og eldreomsorg.

Innenfor effektivisering av byråkratiet er det betydelige innsparingspotensial alene. NRK kunne 23.04.12 melde at man kan spare 30 mrd kroner i offentlig sektor ved å bedre innkjøpssystemene. Men fremfor å frigjøre disse pengene, ser Lysbakken åpenbart på helse og eldresorg som statens minst viktige oppgaver. Jeg er helt uenig. Bedre infrastruktur bedrer landets verdiskaping. Bedre helsetjenester får folk ut av sykehuskøene og inn i arbeidslivet. Penger ut vinduet ved offentlig innkjøp er derimot ikke til fellesskapets glede. Kanskje på tide å se på hvordan vi kan bruke statens penger bedre, Lysbakken?

 

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser