Aftenbladet beklager feilsitering

Oppsummert: Nei, jeg mener IKKE at 22. juli terroren ville vært unngått eller oppfølgingen i sorgarbeidet etterpå ville vært bedre med en annen regjering.

Takk til Aftenbladet som realt nå har lagt ut beklagelse for vinkling på saken. Håper det kan roe en del nettdebatter.
http://www.aftenbladet.no/nyheter/politikk/Solvik-Olsen-feil-gjengitt-3019806.html

Dagen i dag har vært spesiell. Før helgen ga jeg intervju om regjeringens håndtering av 22. juli rapporten og bråket rundt politidirektør og AP-mannen Øystein Mæland.  I tråd med de fleste velgere og politiske kommentatorer så har jeg ikke vært imponert over rundene regjeringen tok vedrørende habilitetsvurderinger. Jeg mener en annen regjering uten slike habilitetsproblem ville håndtert akkurat den saken bedre (egentlig en kjedelig, logisk slutning). Dette kommuniserte jeg til Stavanger Aftenblad på forespørsel fra deres journalist. Vedkommende journalist har jeg hatt mye kontakt med og stoler på. Men ett eller annet sted har ting gått galt i ferdigstillelsen og vinklingen av artikkelen som i dag er på trykk i avisen.

Jeg reagerte selv med vantro og en umiddelbart ”klump i magen” da jeg leste at jeg angivelig mener 22. juli kunne vært unngått med en blå regjering. Det ville vært meningsløs spekulasjon, og opprivende for de mange som er direkte berørte. Dette er ikke standpunkt jeg har. Jeg forstår at mange reagerer, så la meg slå fast:

  • Nei, jeg mener IKKE at 22. juli ville vært unngått med en blå regjering. Like lite som om terrorangrepet ville vært stanset om Grubbegata var stengt.
  • Nei, jeg mener IKKE at håndteringen av 22. juli hendelsen ville vært bedre med en annen regjering, verken da det skjedde eller sorgprosessen etterpå. Statsminister Stoltenberg er en sjelesørger av beste format.
  • Nei , jeg vil IKKE spekulere i alternative utfall rundt 22. juli hendelsen avhengig av farge på regjering eller størrelsen på bevilgninger til politiet i årene før hendelsen.
  • Nei, jeg mener IKKE at fagbevegelsen er en del av årsaken til 22. juli hendelsen, slik enkelte i nettdebatter hevder jeg mener. Jeg pekte på at habilitetsbråket er uheldig, hvor enkelte ledende tjenestemenn og fagforeningsmenn har for sterke bånd til AP.

Jeg forstår godt at folk reagerer på budskapet slik det fremstår i Aftenbladet. Det skulle egentlig bare mangle. Jeg ser at det kan være opprivende, spesielt for pårørende. Jeg er opptatt av at mine synspunkt skal bli formidlet korrekt. Jeg forventer ikke at alle skal være enig i mine tanker, men jeg vil at en debatt skal handle om reell uenighet (være det seg analyser eller konklusjoner), ikke om misforståelser og feil fortolkninger. Jeg håper dette bidrar til å oppklare hvor jeg står. Aftenbladet har også lovet en korrigering til morgensdagens avis.

Samtidig håper jeg vi slipper mer av den aggressive viderefortolkningen jeg opplever fra enkelte “motstandere” på enkelte nettmedier, hvor man insisterer på å spinne videre rundt feilsitater og –kontekst, selv etter avisen har rettet sin artikkel. Dette er IKKE en bevisst forsøk på feilkommunikasjon. Og jeg tror heller ikke det er ondsinnet fra avisen – jeg tror de på at det var et uhell, noe de viste med raskt å starte korrigering av artikkel.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

2 Comments

    • dans la vraie citation c’était : « vous étiez mignonnes toutes les trois à vous montrer vos seiob&nssp;&raqun;, alors moi je suis sure qu’il y’avait melek, mais aucune idée de la troisième, je ne peux rien te promettre (mais il extrapole aussi je crois parce que on a pas VRAIMENT montré nos seins, on en a juste discuté comme des jeunes filles civilisées)(et merci sinon kiss kiss)Hélène : je peux mourir en paix

Comments are closed.