Schizofren togdebatt

Har du merket hvordan stortingsflertallet i vinter lovet støtte til lyntog, selv når prislappen nærmet seg 1000 milliarder kroner? Men hvordan de i sommer gjemte seg i en krok og advarte mot å bruke 100 mrd kr til å bygge ut lokaltog!? Det er visst viktig at dagens flyreisende får et alternativt transportmiddel, mens pendlere rundt landets byer må nøye seg med mer kø. Dette er meningsløst.

Vi har diskutert konkrete prosjekter som Intercity triangel rundt Oslo, elektrifisering av jernbane Steinkjer – Trondheim, og forlengelse av Jærbanen. Alle tre er prosjekter som bedrer hverdagen for folk flest, som bedrer arbeids- og boligmarkedet. Beregninger viser at intercity-triangelet rundt Oslo blir mer samfunnsøkonomisk lønnsomt jo raskere det realiseres.

Men de øvrige partier vil ikke bruke litt mer av oljeformuen til å fremskynde slike lønnsomme prosjekt. I stedet skremmer de med inflasjon og press i økonomien. Det tema ble ikke nevnt med et ord da de lovet nær 1000 mrd kr til lyntog, men lokaltog kan altså skape økonomisk uro. Jeg er uenig. Våre oljepenger må brukes fornuftig. Vi skal spare mye i aksjer og obligasjoner. Men det er fornuftig å investere litt mer oljepenger i norsk infrastruktur. Dagens tempo er selvpining. I år skal det investeres 4,67 mrd kroner i jernbanen. Du skal selv regne hvor mange tiår vi må spare før intercity tog eller lyntog kan realiseres… Har vi råd til å vente?

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser