Petroleumsvirksomhet i Lofoten/Vesterålen

I dag melder NRK at oljeselskapene får kjøpe seismikkdata fra Lofoten Vesterålen, og at Bellonas Frederic Hauge er kritisk. Han påpeker at dette tyder på at områdene vil bli åpent for oljevirksomhet. Jepp, det bekrefter at Stoltenberg trolig har lurt SV trill rundt i prosessen. SV tror de har vernet Lofoten, mens alt tyder på at man klargjør en åpning. Det lever jeg godt med, men tviler på at SV tar det like lett. Skjønt, jeg tror de nekter å innse at de er blitt lurt.

FrP er godt fornøyd med praksisen OD nå har etablert. Det er i tråd med et krav vi fremmet i Stortinget for noen år siden, men hvor regjeringen da snakket seg bort i tåkeheimen. En rødgrønn regjering kan ikke åpne Lofoten for petroleumsnæring, da kollapser den. Det vet Stoltenberg, og det bør han fortelle velgerne før valget 2013. Men Stoltenberg har gitt en gavepakke til en blå regjering. Ja, kunnskapsinnhentingen som nå skjer er rett og slett en “lissepasning” til en regjering hvor FrP deltar, fordi den gir neste regjering muligheten til å ta raske grep.

Frp mener det er viktig å forsiktig utvikle petroleumsnæring utenfor Lofoten/Vesterålen, slik at vi får en naturlig kobling mellom dagens områder i Norskehavet og utenfor Finnmarkskysten. Et sterkt FrP i regjering vil åpne store muligheter for Nord Norge.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser