Nasjonal kontroll på energiressursene

Før jul fremmet opposisjonen felles forslag vedrørende norske vannkraftressurser. I forslaget bekrefter vi at en ny regjering ikke ønsker å selge ut norsk vannkraft, men foreslår at det jobbes for at vannkraften lettere skal kunne brukes til å videreutvikle norsk kraftforedlende industri. Dette er nødvendige presiseringer, etter at de rødgrønne i gjentatte utspill påstår at opposisjonen har målsetning om å selge vannkraften til utlandet.

Påstandene fra AP har vært urimelige. FrPs program sier vi ”vil sikre nasjonal kontroll over energiressursene for å sikre at arbeidsplasser, hovedkontor og utviklingsarbeid ligger i Norge.” Høyres formuleringer var litt mer tolkbare, men også de presiserte sine intensjoner uten at AP sluttet å spre feilaktige påstander av den grunn.

Det er åpenbart at opposisjonens tydelig presisering av vårt standpunkt ikke passer inn i APs propagandamaskineri. I dag har DN oppslag om forslaget, gjengitt i VG. Det er nesten patetisk å se hvordan AP reagerte på NRKs Dagsnytt18 i kveld. Fremfor å diskutere forslagets innhold, forsøkte AP å så tvil om forslaget kunne være reelt. De vil rett og slett ikke forholde seg til det opposisjonen foreslår. Det er åpenbart et godt forslag, som både sikrer nasjonalt eierskap og finner løsninger som er bedre for inndustrien enn det regjeringen har klart. Dessverre tror jeg AP er så kyniske at de vil fortsette å spre sin negative propaganda selv om den åpenbart ikke er sann.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser