Banknæringen er viktig

Dagens SV leder, Audun Lysbakken, ville for få år siden legge ned børsen. Den var visst unødvendig i et moderne samfunn. Nå går SV til kamp mot bankene. De er visst heller ikke så viktige. SV lover å skattlegge bankene hardere. De gir inntrykk av at bankansatte ikke betaler skatt for lønn og utbytte eller at bankene ikke betaler skatt på overskudd. Det er jo bare tull. De betaler skatt som alle andre. Men det er riktig at bankene ikke betaler moms, og det er jo fornuftig. Hvorfor skal vi betale moms om vi låner penger i banken for å kjøpe bolig? Men jeg er ikke overrasket over at SV kjemper for å øke skattenivået i Norge – det er velkjent sosialistisk politikk. Ved å løfte saken høyt opp i valgkampen viser de at den rødgrønne regjeringen er i oppløsning – skatteløftet til Stoltenberg gjelder åpenbart ikke lenger.

SVs Geir Ketil Hansen hevder FrP vil favorisere finansnæringen. Det er feil. Men FrP mener finansnæringen er en viktig del av en moderne økonomi. Derfor bør den behandles skikkelig, med forutsigbare og rimelige reguleringer. Banknæringen skal ikke kunne dytte sin risiko over på andre, mens de beholder hele gevinsten selv. Derfor er det fornuftig å ha en gjennomgang av bankreguleringen, slik Stortinget nå gjør. Men vi løser ingen problemer om vi strammer inn kredittmulighetene til norsk næringsliv. Det vil bare svekke norsk økonomi, det er ingen tjent med.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser