Klarer Dagbladet skille stort fra smått

Jeg må innrømme jeg undervurderte venstresidens irritasjon over at Segway-forbudet ble fjernet. Etter et drøyt år med H/FrP-regjering, er Dagbladet-kommentator Marie Simonsens sammendrag: ”Segway” (20. desember 2014). Andreas Hompland konkluderer med det samme i sine kommentarer.

Tenk at en så liten sak får kommentatorer til å miste store saker fullstendig av syne.

Det er nok av store løft i samferdselssektoren. Bevilgningen til veivedlikehold øker med over 60 % i 2015 sammenlignet med rødgrønt budsjettforslag for 2014. Det betyr at vedlikeholdsetterslepet på vei reduseres for første gang på flere tiår. Vår hensikt er økt trafikksikkerhet og bedre fremkommelighet.

Tilsvarende øker vedlikehold på jernbanen kraftig. Mens vedlikeholdsetterslepet økte med nær en milliard kroner årlig fra 2005 til 2013, vil etterslepet i 2015 reduseres. Bevilgningen til jernbane har økt med rundt 50 % etter regjeringsskiftet. Vår hensikt er å bedre tilbudet til pendlere og godstransportører.

Med regjeringens første budsjettforslag ville antall kilometer ny sykkelvei økt med over 30 % fra 2014 til 2015. Etter budsjettforliket er dette tallet økt ytterligere. I 2015 skal det brukes over 610 millioner kroner til sykkelformål (skjønt Dagbladet i sin lederartikkel 9. oktober hadde fått dette tallet til å bli 10 millioner kroner (!)).

Dette er tre eksempler som viser at Simonsen bommer fullstendig når hun forsøker å innbille sine lesere at regjeringsdeltakelsen til FrP handler om Segway. I sin kommentar har hun dog rett i en ting – ja, jeg blir litt brydd når journalister fokuserer på Segway i stedet for på vei. Rett og slett fordi jeg trodde media ville klare å skille de store fra de små sakene..

Det blir litt komisk når Simonsen hevder at regjeringens fjerning av dusteforbud går utover evnen til å løfte de store sakene. La meg minne om at regjeringen i 2015 vil legge fram store reformer innen jernbane, bompenger og vei. Vi har iverksatt arbeid med lov om intelligente trafikksystem. Vi vil fremme en nasjonal havnestrategi og vi har økt planleggingen av nye vei- og jernbanestrekninger kraftig. Dette er noen av våre viktige saker og eksempler på trendskifter med ny regjering.

Forbudet mot Segway var tullete, og vi har fjernet det. Vi har ikke tro på å forby alt som er nytt eller som man selv ikke har interesse for. Men det gjør likevel ikke Segway til en hovedsak for oss.

Simonsen må gjerne være uenig i behovet for reform eller økt satsing på vei og jernbane. Men i debatten bør vi skille mellom store og små saker.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

23 Comments

 1. Pressestøtten, både den direkte og indirekte, skulle vært avviklet brått og brutalt! Staten burde også selge sine (48%?) i Amedia, brått og brutalt! Støtten og eierskapet er kontraproduktivt!

 2. Det er trist. Etter at Segway-forbudet ble oppheva, har det knapt vært noe salg av denne. Det har mest vært en symbolsak – som jeg støtter FrP i, selv om jeg er Ap-medlem. For meg er sosialisme for dyrebar til å ødelegge med allskens dill-dall forbud, påbud og avgiftbelegging. Jeg er mest oppdatt av at veier – under de blåblå – har blitt kraftig prioritert og jeg er rett og slett glad i vår samferdselsminister. Skulle gjerne sett at han meldte overgang til Ap 😉 Dagbladet er ei politisk korrekt blekke hvis politiske agenda er å latterliggjøre regjeringen. Jeg tror at det er en dårlig strategi. Jeg er mye mer opptatt av å vurdere faktiske resultater. Politikk- og styring av landet er for viktig til at denne typen journalistikk fra Dagbladet skal få sette noen som helst agenda.

  • Er enig med deg at denne korrektheten blir tøvete, skal journalister gjennomsyre alt i rødt.? der er ikke mange jounalister i dagspressen som er blå, men fargen bør ikke smitte av så kraftig som den gjør her.

 3. Har en kommentar: Marie Simonsen…. Det skulle vel forklare det meste om hva Dagbladet klarer og ikke.

 4. Hva annet kan man forvente fra en avis som på lederplass har uttalt at deres viktigste punkt på agendaen er å motarbeide FrP?

 5. Hvordan skal et parti greie å få orden på samferdselsektoren når de stort sett henger seg opp i lakrispiper og segway?

  • Du har ganske tydelig gått fem på Simonsens agenda! Hva med å forsøke å sette seg inn i sakene og tenke selvstendig?

  • Enda et troll som tar alle sine avgjørelser i livet basert på overskrifter i media….. Hadde du lest saken så hadde du ikke fremstått fullt så dustete som du gjør nå…

 6. Så godt som alle journalister i Norge, og absolutt alle i Dagbladet, er i harnisk over at Frp er i regjering, og har vært det siden valget. De motarbeider målbevisst denne regjeringen, og arbeider like målbevisst for at AP+? skal overta igjen i 2017. Derfor må slik latterlig skittjournalistikk påregnes daglig, spesielt fra medier som Dagbladet og NRK. Og ikke minst fra Simonsen.
  Derfor har jeg forlengst helt sluttet å kjøpe Dagbladet, og det samme er tilfelle med mange av mine venner og bekjente. Avisen blir den første av “riksavisene” som går nedenom, det er min spådom. Noe stort tap blir det ikke slik den har utviklet seg.

  • Jeg også motarbeider målbevisst regjeringen og frp. Jeg er også målbevisst for at AP+ skal overta i 2017. Flott at media er med på det.

   • Tenker den målbevisste jobben du gjør bærer frukter jeg. Not..
    Bare det at du synes det er bra at media holder på slik de gjør, sier en del om deg.

   • Ja, du er vel ikke fornøyd før løgneren Støre er statsminister. Så han kan snekre forhold til rette for sine milliardærkompiser. Folk som deg er så dumme at dere fortjener å bli rævkjørt senere. Men da kan du ikke fortsatt sitte og syte som en liten jentunge i kommentarfelt etterpå. Capiche??!

 7. Dagbladet,VG og de andre avisene som “styres av sosialistene”vil gjøre omtrent hva som helst,også lyve for å rakke ned på borgelig regjering.Redaktørene i disse aviser ser bort fra de aktuelle saker og viser det norske folk at borgelig ikke er til å stole på,men som blir kontant avvist fra sittende regjering.Da er det godt at folk har fått opp øynene for den sjikane som foregår og at sosialistene må ty til mer drastiske tiltak,sammen med avisene for å rakke ned på borgelig.Men avisene selger færre løssalgseksemplarer enn før,skulle egentlig bare mangle siden det nesten er bare stoff fra en side….nemlig den som ikke tåler å se sannheten i øynene….

 8. Segway og Lakrispiper er blitt Arbeiderpartiets kamprop mot FrP i regjering. På den måten forsøker man å dekke over de virkelige store sakene, hvor AP sviktet. Manglende satsing på samferdsel og økende etterslep på vedlikehold også på fylkesveier. Statens Vegvesen har beregnet etterslepet til minst 55 milliarder, og bare i mitt fylke, Nordland, er det på 8 milliarder. Denne regjeringen har lagt inn en rentekompensasjon på 3 milliarder som gjør at fylkene kan ta opp lån rentefritt og øke vedlikeholdet betydelig.
  Ap har siden de kom i opposisjon knapt snakket om egen politikk. Har aldri opplevd et parti som har opptrådt så useriøst som AP gjør nå. Helga Pedersen oppfordret sine tillitsvalgte og velgere å sverte sittende regjering, for det må man jo, som hun sa under sitt møte i Vadsø i februar 2014. – Nå har jeg brukt mye tid på å sverte regjeringen, men det er jo viktig. Og det er viktig at alle bidrar til å gjøre nettopp det, sa Helga Pedersen på møtet, skriver Finnmarken.no.
  At Dagbladet og de andre røde avisene henger seg på oppfordringen fra AP er vel bare å regne med også fremover.

 9. Arne Mørk Midtbø: ” For meg er sosialisme for dyrebar til å ødelegge med allskens dill-dall forbud, påbud og avgiftbelegging.” Det du skriver her ang. “allskens dill-dall forbud, påbud og avgiftbelegging” er jo selve essensen i sosialisme?

 10. Marie Simonsen har opphøyet seg selv til en statsautorisert rikssynser. Hun lirer av seg velregisserte spydigheter i øst og vest og blir dessverre litt for mye brukt som sannhetsvitne av venstrevridd media

 11. Håper avgifter på mc og bil snart forsvinner, jeg er og blir en frp,r uansett, media er viktig, om papirformatene og mediastøtten forsvinner kan vi vel leve med det og…

 12. Når skal FrP kjempe hardere for å kutte drastisk i pressestøtten til et media som fremstår som et interesseorgan for venstresiden? Jeg liker dårlig å betale for venstrevridd propaganda.

Comments are closed.