Rar “rettferdighet” i LOs verden

Regjeringen foreslår å kutte barnehageprisene for de med lavest inntekt. Dette er god, sosial politikk for å stimulere flere til å arbeide og bidra til bedre økonomi i familier med lav inntekt.

Jeg blir både skuffet og overrasket når LO/AP protesterer på forslaget, og krever at barnehageprisen skal være lik for alle. Tygg på den. LO mener altså det er urettferdig om folk med god råd skal betale vanlig barnehagepris mens familier med lav inntekt får rabatt. Det er greit å ha i bakhodet neste gang AP/LO krever rettferdighet og mener regjeringens politikk er usosial. Faktum er: tvert imot.

På NRK tirsdag morgen klarte LOs representant å hevde fattige vil oppleve det som belastende om barnehageprisen øker dersom de får en bedre betalt jobb. Virkelig? Med en slik rar logikk har de fattige det bedre om de må betale mer for barnehageplassen mens de er fattige for å slippe en prisøkning om de blir rikere. Min konklusjon er at LO fører en lite sosial politikk.

Hva betyr dette i kroner? For en familie med inntekt på 300 tusen kr vil regjeringen forslag gi en prisreduksjon på drøyt ti tusen kroner i året. Jeg tror dette er penger som kommer godt med i lavinntektsfamilier. Men i LO betyr disse pengene ingenting. LOs bekymring er at denne besparelsen forsvinner dersom familien øker sin inntekt til 473.000 kr eller mer, for da må de betale vanlig pris til barnehagen. Hva tenker du? Ville du sagt nei takk til en jobb som øker lønnen med 173 tusen kr eller mer, i frykt for at barnehagerabatten på 10 tusen kr forsvinner? Jeg tviler på det. Og for ordens skyld – normal barnehagepris i 2015 er reelt lavere enn i 2011.

(Det vil kunne være noen variasjoner fra kommune til kommune, men regneeksempelet er gyldig for de fleste kommuner)

 

 

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

11 Comments

 1. Er forslaget blått så går LO/AP imot med nebb og klør, nøyaktig slik som under “generalstreiken” for denne arbeidsmiljøloven…
  Bare fordi at AP ikke klarte å tenke det ut selv.

 2. Bare vent litt, så vil Arbeiderpartiet fremme akkurat samme forslag og ta æren for dette gode tiltaket.

 3. Hva med barnehageplasser tilpasset det som blir mer vanlig nemmelig turnusjobbing.
  Med søndagsåpne butikker blir problemet enda større. Sfo og barnehager må være åpent når foreldrene er på jobb. 7 dager i uken og på kveld.

  • Og i min kommune hvor dere er i posisjon er åpningstidene i barnehager kuttet.
   Men kulturhus til 750+ mill bygger dere.

 4. Du er nå litt seint ute..Selv en gammel Ap-kommune, som Storfjord i Troms, har nå lansert gratis barnehage,..for barn nr 2. Blir det mere næringsutvikling av slikt??

 5. Det som skuffer mest er hvordan en Blå regjering feiler i alle sine løfter om en bedre hverdag samt korrigering mot et bedre samfunn.

  Du og dine har akseptert flere bomring pakker enn noen gang samtidig så tar Staten inn 55 Milliarder i avgifter fra bilister men gir knappe 26 milliarder tilbake! dvs. 29 milliarder nok går til andre ting en veier, kollektiv trafikk etc.

  Dere er snare med å sende ut barn og familier, men lar kriminelle asylsøkere/innvandrere bli! Hvorfor gjør dere ikke noe med den lange behandlingstiden for asylsøkere slik at en slipper å la mennesker ha livet sitt på vent i 2 til 9 år FØR det endelig kommer noe vedtak fra staten.Selv en trestokk forstår at mennesker ikke kan ha livet på vent i mange år!

  Norges befolkning har stemt nei til EU, men en har fra politisk hold innlemmet Norge i EØS og akseptert Schengen avtalen. Resulatet er at en har brutt med Norsk grunnlov (selv om dere later som det ikke er tilfellet). Resulatet av EØS og Schengen er en disruptiv “arbeidsinnvandring” og regler fra EU hvor Norge har lite eller ingenting en skulle ha sagt ergo så har ikke Norge lenger suverenitet iht. grunnloven!

  Norge har vannkraft nok til å være selvforsynt og det i lang tid fremover! Mangelen på styring av norske ressurser gjør at en ikke oppgraderer turbinene til felleskapets beste, en legger kabler til utlandet UTEN å ha en politisk forskring på at Norsk kraft skal i krisetider være øremerket for det norske markedet. Ved å tappe vannstanden for lavt for å tjene noen kroner for så å importere kraft fra utlandet som produseres med kull kraftverk til en dyrere pris så er det norske innbyggere som betaler regningen. En glemmer altfor ofte hvordan infrastruktur og vktige samfunnskomponenter innen kraft, industri ble bygget! Nemlig av norske innbyggere gjennom skatteseddelen og arbeidsinnsats!

  Kan ta mange saker opp her, men dette var bare for å si! IKKE slå dere på brystkassa og skryt ved å begå overtramp! Snakk om sakene dere jobber med som skal gjøre ting bedre uten å komme med idiot kommenarer om andre partier eller LO.

  Jeg har forøvrig stemt blått i 36 år og er meget skuffet over det som en blå regjering har prestert så langt! Det er en grunn til at blå raser nedover og det er som en konsekvens av hvordan dere styrer landet! Dersom du og andre i regjeringen eier et fnugg av persepsjonsevne så ville dere reflektert litt over hvorfor AP alene snart er større en både FRP og Høyre tilsammen om de ikke allerede er det!

 6. Johnny roen har akkurat remset opp alle feilene arbeiderpartiet har innført, og mener nå at dette burde de blå blå ha klart å rydde opp i

  • Ove Hansen 🙂

   Der tar du feil! AP og Høyre har klart å rote dette til sammen! Nå når det er en blå regjeringen så har en makten til å korrigere samt endere dette, men det er ikke det som skjer og derfor er det skuffende.

   Hvis du tror at AP alene innlemmet Norge i EØS samt Schengen så sier det sitt lol.

   • Eøs har du rett i, den er i ferd med å ødelegge landet vårt, men det er på sin plass å kritisere ap og lo, da ap lagde utkastet til uførereformen, var lo med på å støtte dette, og nå er det sittende regjering som får skylden for dette

    • Det er derfor en blå regjering kunne og burde gjort noe med AP sine feil fra tidligere! Det er nå en har muligheten. Slik det ser ut nå så er AP tilbake ved makten ved neste korsvei. Vi vet alle hva som skjer da.

Comments are closed.