Staten krever ikke bompenger

Med dagens regjering er veibevilgningene til Nord Norge doblet. Det bygges mye nytt og forfallet på eksisterende veier reduseres nå for første gang på tiår. I tillegg er Tromsø nå inkludert i den såkalte “Belønningsordningen” slik at man får ekstra midler til å utvikle kollektivtrafikken. Landsdelen og Tromsø har dermed fått god gevinst av regjeringsskiftet i 2013. Det er positivt at Tromsøs byråd sier de også skal satse stort på samferdsel fremover. Jeg håper det betyr at kommunebudsjettet vil vise at samferdsel prioriteres opp på samme måte som det regjeringen har gjort i statsbudsjettet.

Jeg er dog litt betenkt når jeg ser at ordfører Røymo hevder at hun må innføre bompenger fordi staten krever det (Nordlys 05.08.16). La meg derfor for ordens skyld si at det må bero på en misforståelse. Staten krever IKKE at Tromsø skal innføre bompenger.

På samme måte valgte ordfører Røymo å skylde på “signaler fra regjeringen” da Tromsø AP løp fra valgløftet sitt om å bygge Håkøya-forbindelsen, selv om regjeringen ikke ga slike signaler til byrådet. Jeg skal ikke blande meg inn i hvilke standpunkt Tromsø AP inntar, men jeg tror de fleste ser urimeligheten i at AP velger å skylde på regjeringen hver gang AP inntar standpunkt de antar velgerne ikke liker.

 

 

 

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

1 Comment

 1. Hei,
  Vet ikke om dette blir riktig, men håper det er greit jeg spør uansett.
  Jeg har en veldig underlig opplevelse av Trøndelag bomvegselskap. Mitt problem er at de gir ikke svar på mine spørsmål og har null forståelse for kundebehandling. Saken er den at jeg solgte en bil 26.09.2015 til en person bosatt på Østlandet. Utfordringene med vårt langstrakte land er at det tar noe tid og kjøre fra Bodø til Oslo, så kjøper ønsket å jobbe ut uken sin og hente bilen en lørdag. Her kommer en del utfordringer, som at Statens vegvesen har lørdagsstengt. Vi laget en kjøpskontrakt og kjøper betalte bilen via nettbank. Han kjørte sørover og som Dere vet passerte han en del bomringer. Alle foruten Trøndelag bomvegselskap har godkjent min dokumentasjon (kjøpekontrakt) og forklaring på hvorfor vi måtte gjøre salget på denne måten. De skal ha betalt for en passering som “jeg” har gjort. De står på at bilen først ble omregistrert på ny eier 29.09.2015, på tross av at jeg har iherdig forsøkt å forklare meg. Har stilt spørsmålet: Når ble en juridisk bindene kontrakt ikke godkjent dokumentasjon, noe jeg aldri har fått et var på. Hakket i Deres platespiller om at dem kun forholder seg til Autosys. Dette er urimelig og dårlig av Deres selskap. Hva kan en enkel borger gjøre?

  Gjelder reg: BS 55771
  Mvh
  Torfinn Beldo

Comments are closed.