Hva drev dere på med?

Det er interessant når en tidligere rødgrønn statssekretær bekrefter sin avmakt mot byråkratiet. “Ute av kontroll” bruker han som betegnelse. Eksempelet hans er at Vegvesenet sa nei til å sette opp et veiskilt til et hotell. Helt fra 2006 sa vegvesenet “nei nei nei”, fordi det var i strid med håndboken om skilting. I hele sju år kjente den rødgrønne regjeringen på frustrasjonen over at byråkratiet sa nei, der “sunt folkevett” ville sagt ja. Mitt spørsmål – hvorfor gjorde dere ikke noe med det? Hvorfor er det først i opposisjon at rødgrønne politikere snakker om å “ta makta tilbake”?

Nå står skiltet oppe. Det kom opp etter regjeringsskiftet. Mange andre steder har også fått sine anvisningsskilt. Hvorfor? Fordi dagens regjering sitter ikke bare og ser på at byråkratiet sier “nei nei nei”. Vi endrer regler og forskrifter, vi endrer praksisen. Vi skaper gradvis en enklere hverdag for bilister, for bobileiere, for Segway entusiaster, for turistbedrifter og for næringsliv. Det var mange områder vi mente politikerne måtte ta makta tilbake, etter det som fremstår som rødgrønn avmakt.

I 2014 og 2015 jobbet vi godt med Vegdirektoratet. Vi ga klare føringer om en mer liberal praktisering av reglene, og det er har deretter kommet på plass en ny håndbok om trafikkskilt. Vegvesenet tok signalene om å myke opp. De har hatt mange møter med NHO reiseliv, interesseorganisasjoner, kommuner og fylkeskommuner. De har drevet mye opplæringsaktivitet internt vedr regelverket.

Det er noe snodig å lese et innlegg fra en ex-statssekretær hvor han indirekte innrømmer at de kjente til et problem men ikke gjorde noe på sju år. Og det er litt snodig at vedkommende beklager seg om problemet som om ingenting er gjort. Da sover han fortsatt i timen. Imens jobber vi med å gjøre hverdagen enda litt lettere.

Blogglistenhits
 

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser