Litt saklig eller bare partiavis, Nationen?

I følge Nationen er mine og FrPs viktigste kampsaker følgende: Billigere sprit, nei til alle miljøtiltak, “turbofisering av landbruket”. Hvordan i all verden er det mulig for Nationen, med så mange voksne og godt betalte journalister, å ende opp med en så banal oppsummering av standpunktene til et regjeringsparti?

Kanskje det er på tide at Nationens journalister kommer seg ut fra sine Oslo-kontorer. Da ville de møtt et FrP hvor medlemmenes engasjement er noe helt annet: Trygge veier og jernbane. Kamp mot kriminalitet. Omsorg for de syke og svake. Et lønnsomt og verdiskapende næringsliv. Miljøtiltak som kutter forurensing, ikke bare øker skatter og reguleringer. Mer frihet og selvstendige familier. Rett og slett en tryggere og enklere hverdag. Det er hva hjertet banker for, hva partiet kjemper for.

Tilsvarende har avisen omtalt konkrete saker på en måte som er fullstendig ugjenkjennelig i forhold til fakta. Før valget 2015 (tilfeldigvis?) hadde Nationen to helsider med krigsoverskrifter om at bevilgninger til tunnelsikkerhet ble kuttet med 250 millioner kroner. Etterlatt inntrykk var at arbeidet ble nedprioritert, at trafikksikkerhet var lite viktig. Faktum er tvert imot at satsingen på tunnelvedlikehold og –fornying er ca firedoblet under dagens regjering. Der Nationens rødgrønne venner bevilget ca 600-700 millioner kroner i sine siste år, så er satsingen for 2017 foreslått til rundt 2.500 millioner kroner.

Nationen er en såkalt “meningsbærende avis” som får mye statssubsidier, men det bør være en mening i det en “meningsbærende” avis skriver.

Blogglistenhits

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser