Ros til Riis

Energiminister Terje Riis-Johansen setter ned fire utvalg for å se på sjøkabelalternativet i Hardanger. Ett utvalg var bra og nødvendig – hele fire… ja, da ligner det litt på dårlig samvittighet. Ja, litt som en ektemann som begynner å overøse kona med blomster – da er det egentlig grunn til å være mistenksom.

La oss likevel gi prosessen en sjanse – det er bedre med fire utvalg enn ingen utvalg slik saken har utviklet seg. For å få legitimitet rundt avgjørelsene i denne saken er det nødvendig å inkludere ekstern, uavhengig kompetanse. På et tidligere tidspunkt hadde sikkert regjeringen klart seg med ett utvalg, men trolig føler Riis-Johansen at han trenger hele fire for å legge seg helt flat og fremstå som angrende. I juli mente han at saken var grundig utredet allerede. Og han kan jo si han har sine ord i behold siden han trenger hele FIRE nye utredninger for at det skal være enda grundigere utredet.

Kunne noe fortsatt være gjort annerledes. Ja… jeg tror det hadde styrket saken hvis minst ett av utvalgene hadde sett på alternativer til ny linje/kabel i regionen. Hva betyr mer vannkraft, gasskraft, ENØK og/eller redusert elektrifisering av sokkelen. I media i dag kunne vi lese at til og med lokale Krf-folk nå ønsker gasskraft fremfor nye linjer. Men våger regjeringen å røre i disse sakene, eller frykter de nye kriger internt?

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

1 Comment

  1. Snakk om å ha mistillit til seg selv !!
    Han begynte å svette på Dagsnytt 18 i dag også, stakkar 🙂
    Men jeg har nå en mistanke om at han har plukket ut de “rette” folka til dette – så det blir nok master uansett……

Comments are closed.