Prøv å følge eget råd om saklig debatt, Eskil Pedersen

Til NTB onsdag sier AUFs leder selvfølgeligheter om at vi må ha en saklig debatt rundt romfolkets teltleir i Oslo og de prinsipielle problemstillinger det medfører. Dette er jeg helt enig i, selvsagt. Debatten må være saklig. Det har desverre vært verbale overtramp fra enkelte, og tilløp til fysiske overtramp, vedr romfolkets leir. Slikt er bekymringfullt og uakseptabelt, og det er naturlig at vi alle reagerer mot slik oppførsel.

Men, nok en gang ser vi at mens man maner til saklig debatt, så klarer AP/AUF ikke la være å sende urimelige stikk mot FrP. Som Faremo gjorde dagen før, kjefter også Eskil Pedersen på Siv Jensen for angivelig å kreve “deportasjon” av romfolket. Jeg mener dette er usaklig fra Pedersen.

La meg minne om at det er journalistene som har brukt ordet deportasjon når de har gjengitt Siv Jensens utsagn. (Ref TV2 utskrift av intervjuet, hvor Jensen ikke brukte ordét selv: http://www.tv2.no/nyheter/politisk/siv-jensen-om-romleiren-send-dem-ut-3833421.html).

Frp vil ikke sende noen ut av landet med bakgrunn av deres opprinnelse, tro, nasjonalitet etc. Påstanden om “gufs fra fortiden” blir derfor helt forvridd. Dette handler om at Frp har ønsket en reaksjon mot en gruppe utlendinger basert på deres uakseptable oppførsel mens de er gjester i Norge. FrP har IKKE ønsket en reaksjon mot alle romfolk uavhengig av oppførsel.

La meg samtidig minne om at AUF støtter en regjering som selv sender en del asylsøkere ut av landet fordi de ikke har grunnlag for opphold. Hvorfor er det gufs fra fortiden når Frp vil transportere ut folk som ikke vil forholde seg til norsk lov og som ut fra egne utsagn ikke har ressurser til å forsørge seg selv, men akseptabel politikk når regjeringen gjør det samme? Når Pedersen kommer med slike utfall mot Frp, så praktiserer han den usaklighet han selv advarer mot.

Til slutt, Norge har ikke en plettfri historie overfor “norsk” romfolk, og Stortinget vedtok derfor at det skulle gis erstatning til flere personer. Dette støttet FrP. Jeg blir derfor oppriktig skuffet over at Eskil Pedersen forsimpling av debatten.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

11 Comments

 1. Det er nok mulig at Siv Jensen ikke brukte ordet “deportasjon”, men da hun og Oslos byrådsleder ville fylle opp busser og tvangssende dem ut av landet er det en de facto deportasjon vi snakker om. Med mindre man tar innfallsvinkelen som John Christian Elden tar i dag – og kaller det en kidnapping.

  Forøvrig er det en feil i linkingen din, Ketil. Når man klikker på linken til TV2-artikkelen havner man på innloggingssiden for stortingsmailen din.

  Skriver man inn linken i nettleseren selv, finner man lett igjen ordet “deportasjon” i den nedenstående passusen – så selv om det er mulig at hun ikke har snakket om deportasjon, er det lite sannsynlig:

  “– Regjeringen kan iverksette tiltak og sette opp busser og uttransportere rumenerne nå øyeblikkelig, fortsetter Jensen.

  – Deportasjon?

  – Ja, for det er mennesker som ikke kan forsørge seg selv som begår mye
  kriminelle handlinger. Alle som følger med på denne saken ser hva som
  foregår. Nok er nok, sett opp buss, send dem ut, sier Jensen.

  Deportasjon er ikke regjeringens politikk, og det finnes ingen enkel løsning på problemet, svarer Justisdepartementet.”

  • Er det verre å fylle opp busser enn å fylle opp fly, hva er forskjellen? Slutt med flisespikkeriet å få noe handlekraft. Om dere vil disse menneskene så vel og er så fulle av kjærlighet som dere hevder, så inviter disse “stakkars rumenerne” hjem til dere. Åpne dørene for de privat og gi av dere selv, slik dere forventer andre skal gjøre. Gå foran som gode eksempler for den politikk dere fører, dere i AUF og AP. Slutt med hykleriet!

  • Det finnes vel andre årsaker enn dårlig forsørgelsesevne som kan motivere kriminalitet. Eller hva skal vi si om medlemsjukset i AUF for noen år siden, en svindel som medførte flere straffedommer?

  • Kvalmende! Denne gruppen populært kalt “Romfolket har brutt Norsk lov på 3 punkter, 1,ulovlig camping utenfor campingplass, 2, ulovlig forurensing (gjør fra seg på våre grøntanlegg) 3. driver med penge utpressing av den Norske stat! Vi reiser frivillig hvis vi får kr 100 000,- hver har de sagt! da mener jeg de har 2 muligheter, straff eller frivillig utreise av landet, egentlig burde de straffes men la oss si at omgjort straff blir utsendelse! Hva er problemet??

 2. Stakars mennesker så bor så kummelig i Romania.

   http://www.dailymail.co.uk/news/article-2106131/Pickpockets-palaces-The-Romanian-mansions-built-targeting-UK-commuters.html

 3. Er ikke første gang det FRP sier blir forvridd og brukt mot FRP.
  FRP blir veldig fort utstøtt fra debatten fordi de heter FRP. Enda godt det er et parti som tørr å si hva som er fakta.

 4. Eskil må først få seg normal jobberfaring og blir tørr bak ørene, før han uttaler seg om romfolket eller hvem det måtte være……Å bli oppflasket på kun politikk og samtidig hjernevasket……er ikke til det beste for folk og land…….

 5. har så langt ikke hørt noe usakelig fra en FRP politiker vedr “Romfolket” Helt klart bryter de Norsk lov, det er ikke tillat å slå leir hvorsomhelst i Norge, det var første bruddet på norsk lov, itillegg bruker de våre grøntanlegg som toalett og med andre ord driver ulovlig forurensing, etter det jeg har skjønt er det nå forbud mot å gi penger til tiggere i Norge, vi bryter derfor loven hvis vi deler ut penger til dem, de driver også med utpressing av den Norske stat da de kun vil reise frivillig mot kr 100 000,- hver i løsepenger! Romfolket bør ikke få gjennomslag for noe som helst men bør vises ut av landet samme vei de kom inn! fomler vi lengre med dette så har de vunnet og blir det Norske folks ansvar!

Comments are closed.