Lavere lønn til gifte journalister?

I mange år har gifte og samboende pensjonister blitt trukket 15 % av sin pensjon. Argumentet er at de har sparer penger på å bo sammen, og derfor kan de klare seg med litt mindre sin pensjon. Jeg mener det urimelig å straffe mennesker fordi de holder sammen inn i alderdommen. Derfor er jeg veldig stolt over at FrP har fått gjennomslag i regjering, og nå fått flertall for at denne “avkortingen” blir mindre. I løpet av 2016 skal den reduseres til 10%. Det betyr at et pensjonistpar får beholde til sammen ca 8000 kr mer av sin pensjon. I budsjettforliket ble det også enighet om å styrke situasjonen for minstepensjonister med 4000 kr.

I debatten om dette var mange aviser svært kritisk til FrPs krav og gjennomslag. En rekke aviser, deriblant VG, skrev på lederplass at FrPs gjennomslag var en urimelig “gave” til gifte pensjonister. Nå synes jeg det er rart når en journalist mener det er en gave å la folk få beholde noe som egentlig er deres eget. Men har journalistene reflektert over argumentet de bruker – om at folk som bor sammen har jo lavere kostnader, og derfor trenger de ikke like mye penger. Ja vel? Har de noen gang brukt den logikken på seg selv? Når leste du om gifte journalister som mener de kan redusere sin lønn med 15 % siden de er gift? Aldri. Hvorfor da en annen logikk overfor pensjonister, som har opptjent rettigheter gjennom et langt liv? Dette er en seier jeg er spesielt glad for, og takk til Høyre, Venstre og KrF som bidro til flertall i Stortinget.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

6 Comments

 1. Ja hva med oss som er samboere og mister den du lever med du får ikke etterlatte pensjon, men tar av våres pensjon fordel vi er samboere.
  Synes ikke noe om dette har jo de samme utgiftene som enslig.

 2. Tror vel at du med vilje forsøker nøre under på venstevriddebålet og norske journalister. Men det må faktisk være lov å stille spørsmål ved om regjeringens prioriteringer i økonomiske spørsmål. Det er det som er jobben til pressen. At dere blir sure er vel strengt tatt ikke pressen skyldbi.

 3. Edvin, det er ingen som har nektet dem å stille spørsmål med regjeringens prioriteringer, men det er noen som bedt dem om å bruke hodet. For det er jo lettere å tåle den urett som ikke rammer en selv.

  Altså, hvis gifte journalister tenke over om det ville være rettferdig å gå inn for å redusere journalistenes lønn med 15 % siden de er gift, så ville det være lettere å innse at det å trekke gifte og samboende pensjonister med 15 % fordi de er gift eller samboende, heller ikke er rettferdig.

  Det er alt!

 4. I den sosialistiske verden tilhører alle verdier staten. Når man kan oppfatte at det å gi tilbake penger pensjonistene allerede har tjent inn til den felles pensjonskassen som en feil og et overgrep er det et uttrykk for samme holdning; alle verdier tilhører fellesskapet. Det skulle bare mangle at man ikke før tilbake de pengene man har tjent inn – og i årevis “ufrivillig” lånt til felleskassen under tvang og med trussel om mulkt og fengsel dersom det ikke ble innbetalt. Det skulle overhodet ikke vært noen avkortning. Dersom noen våger å regne på hvor mange penger fellesskapet sitter igjen med på grunn av for tidlig død, vil det gi hakeslepp på noen og enhver. Dersom de samme midlene var spart i privat system ville rettferdig pengene tilfalt familien – ikke blitt inndratt til fordel for staten! Det er sannheten om den norske modellen.

 5. Hvorfor ta noe i det hele tatt? Det er opptjent pensjon som bør utbetales i sin helhet uavhengig om man er samboere eller ei!

 6. Meget bra Ketil, og godt spørsmål tilbake til journalister. Men det er dessverre ikke en ball de ønsker å ta på engang kjenner man dem rett.

Comments are closed.