Penger funnet, kom og hent?

Det finnes 8 milliarder ubrukte kroner til jernbanen, meldte Stavanger Aftenblad 06.02.14. Avisen kan melde at en strålende fornøyd SP-politiker har funnet 8 milliarder kroner som skal brukes til jernbane. Jærens ordførere oppfordres til raskt  å stille seg i køen for å sikre sin andel til Jærbanen.

Beklager, men det er faktisk ikke funnet en eneste krone. Noen blander fantasi og realitet. SPs Pollestad har gjort en enkel øvelse. Han tenker: “skulle ønske jeg hadde 8 milliarder kroner mer til jernbane.” Hadde han vært veldig offensiv kunne han ønsket seg 20 milliarder kroner mer. Eller kanskje 100 milliarder. Det er selvsagt lov å tenke slik. Problemet er når Pollestad forteller ordførere at pengene er klar til fordeling. Det er rent lureri – det er en lek med monopolpenger.

Politikere bør ha visjoner – målsetninger som driver oss videre. Samtidig bør vi ha bena godt plantet på jorda, slik at det er sammenheng mellom det vi sier og det vi gjør. Jeg har visjoner om å styrke jernbanesatsingen. Etter 4 mnd i regjering har H/FrP økt bevilgningene, fremskyndet prosessen med å bygge ut neste del på Jærbanen, utvidet satsingen på jernbane på Østlandet, styrket samarbeidet med Sverige og tatt grep rundt flere godsterminaler.  Vi jobber med en reform av Jernbaneverket og NSB slik at reisende får et bedre tilbud og skattepengene brukes bedre. Det er flott om Senterpartiet i opposisjon styrker sine målsetninger for jernbanen utover det de fikk til i regjering. Men la oss unngå luftslott og monopolpenger.

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser