Staten krever ikke bompenger

Med dagens regjering er veibevilgningene til Nord Norge doblet. Det bygges mye nytt og forfallet på eksisterende veier reduseres nå for første gang på tiår. I tillegg er Tromsø nå inkludert i den såkalte “Belønningsordningen” slik at man får ekstra midler til å utvikle kollektivtrafikken. Landsdelen og Tromsø har dermed fått god gevinst av regjeringsskiftet i 2013. Det er positivt at Tromsøs byråd sier de også skal satse stort på samferdsel fremover. Jeg håper det betyr at kommunebudsjettet vil vise at samferdsel prioriteres opp på samme måte som det regjeringen har gjort i statsbudsjettet.

Jeg er dog litt betenkt når jeg ser at ordfører Røymo hevder at hun må innføre bompenger fordi staten krever det (Nordlys 05.08.16). La meg derfor for ordens skyld si at det må bero på en misforståelse. Staten krever IKKE at Tromsø skal innføre bompenger.

På samme måte valgte ordfører Røymo å skylde på “signaler fra regjeringen” da Tromsø AP løp fra valgløftet sitt om å bygge Håkøya-forbindelsen, selv om regjeringen ikke ga slike signaler til byrådet. Jeg skal ikke blande meg inn i hvilke standpunkt Tromsø AP inntar, men jeg tror de fleste ser urimeligheten i at AP velger å skylde på regjeringen hver gang AP inntar standpunkt de antar velgerne ikke liker.

 

 

 

email
About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser