Usammmenhengende kritikk fra opposisjonen

Vi får mye kritikk fra opposisjon. Det er både naturlig og som forventet. Noen ganger handler det om at vi er reelt uenige om saker. Slike diskusjoner liker jeg – veldig godt. Men jeg opplever at de fleste angrep mot vår samferdselspolitikk er basert på sorger om problemer som KAN oppstå eller problemer hvor den som kritiserer selv ikke har forslag til løsninger. I uken som gikk er det flere eksempler, hvor jeg virkelig lurer på om avisredaksjonen ikke har satt seg inn i historikken i sakene de skriver om. La meg nevne noen eksempler:

Til NRK forrige uke hevdet Senterpartiets Geir Pollestad at det er gammeldags å bygge vei uten gatebelysning. NRK opplyste ikke at den rødgrønne regjeringen, hvor Pollestad var statssekretær, planla og bygde en rekke veistrekninger uten gatelys. (for eksempel deler av E6).

Senterpartiets Marit Arnstad hevdet i Aftenposten at veiselskapet Nye Veier kun bygger ut strekninger som ligger i NTP, og at det derfor ikke representerer noen ekstrasatsing fra regjeringen. Det er beviselig feil, både for E18 Arendal-Tvedestrand og E6 Kolomoen-Moelv. Men i fjor hevdet Senterpartiet det motsatte. I Klassekampen klaget AP/SP på at regjeringen ga Nye veier oppdrag med å bygge langt mer vei enn det som lå i i NTP. Samme parti kritiserer dermed regjeringen med to helt motstridende påstander.

Senterpartiets Geir Pollestad prøver å ta glansen fra Nye Veier ved å hevde at “ingen” har noe imot firefelts vei. Underforstått – disse firefeltsveiene ville blitt bygget uansett. Litt historiekunnskap viser det motsatte. Da Pollestad var en del av rødgrønn regjering planla de at de mange av de samme veiene skulle være tofelts vei. SV har da også nylig krevd at mange veiprosjekt stanse. .

Og samme Geir Pollestad hevdet på NRK at Stortinget vil støtte etter hvert forslag fra regjeringen om å kutte bompenger. Men han glemmer “tilfeldigvis” at Stortingsflertallet (AP, SP, SV, V, KrF) stoppet regjeringen fra å kutte bompenger med nesten en halv milliard kroner i statbudsjettet for 2016.

Dette er bare noen av mange nylige eksempler på at det er liten sammenheng mellom kritikken mot regjeringen og de standpunkt kritikeren selv inntar. Det er bra med en kritisk presse som utfordrer regjeringen. Men pressen burde tilsvarende utfordre substansen hos regjeringens kritikere. Kan vi håpe på det?

About Ketil 381 Articles
Oppvokst på bensinstasjon på Bryne. Utdannet på University of Toledo i Ohio - Economics og Political Science Jobbet i rederi og bilbransjen Tidligere stortingsrepresentant og samferdselsminister Nå på søken etter nye opplevelser

10 Comments

 1. Tusen takk Ketil! Du gjør en helt fantastisk jobb! Jeg følger med på alt du legger ut på Facebook og jeg er en stor fan!

 2. Nå er det slik at sosialistene har full styring på det meste av informasjon som serveres i aviser, TV og på mange nettsider, ikke bare i Norge men i hele den vestlige verden. Slaget er tapt om sosialisten får forsette å spise folkets hjerner uforstyrret. Den viktigste kampen i overskuelig fremtid er kampen om media. Det hjelper lite å gjøre en god jobb når media forteller at en gjør en drittjobb. Politikere med makt over media er heldig, folk tenker ikke.

 3. Her burde blant annet Geir Pollestad kommet inn direkte og forklart seg. Det gjør han nok ikke,og dermed mister SP og andre opposisjonspartier noen stemmer ved kommende valg. Igjen er poenget: FOR mange politikere viser liten respekt for “folk flest”.

 4. Geir Pollestad – den ene halvparten i komikerduoen Vedum/Pollestad viser at alzheimer kan ramme oss alle.
  Marit Arnstad er vel bare å unnskylde – hun kritiserer på autopilot……

  SOSIALISTISK POPULISTPARTI (SP) kommer neppe til å få oppfylt drømmen om ny regjeringsmakt i 2017

 5. Er det en politiker pressen skulle stilt til veggs og krevd forklaring på alle sine utspill så er det Geir Pollestad. Han har aldri bidratt med noe som helst konstruktivt noen sinne. Det bidrar fint til politikerforakt å se denne fyren kontinuerlig klage på ting han selv har vært med å innføre.

 6. Frp har i mange år vært mot bompenger.
  Det var så utrolig merkelig da en av dine partivenner forsvarte bompenger på tv. Om jeg ikke husker feil, så satt du ved siden av han under det intervjuet.
  http://www.abcnyheter.no/nyheter/2016/04/22/195212519/bompengene-fortsetter-oke-med-frp-statsrad
  Men etter forskjellige trykk i media viser det seg at antall bompengestasjoner har økt nå under denne blå blå regjeringen.
  Antall bomstasjoner skal øke i Oslo.
  Det er så utrolig merkelig at all inntekt av bomstasjoner ikke går tilbake til å bygge vei.

 7. Det er nesten på grensen til komisk hvordan opposisjonen vrir og vender på tingene, heldigvis blir disse metodene enkle å gjennomskue! Det er utrolig mye bra politikk som har blitt, blir, og vil bli gjort av denne fantastiske regjeringen! En liten digresjon; et lite håp og ønske er at importavgiften for import av kjøretøy fra USA bl.a. kan endres slik at det ikke lenger blir en voldsom straff for større motorvulum slik det er idag. Om en motor har 250 hester fordelt på 2 liter (turbo) eller 250 hester fordelt på 5.7 liter skulle jo igrunn ikke spille noen rolle, utslaget idag er at den større motoren blir straffet noe helt forferdelig. Ha en ellers fantastisk sommer videre, og stå på! 🙂

 8. Det er vel ikkje å vente mere fra di rødgrønne
  Jeg har ikkje sett en eneste gang at rødgrønnt har kommet med noe konstruktiv ideer om hva som bør gjøres på samferdsel siden og andre saker heller for den sak skyld. Det virker slik at rødgrønnt må bare komme med påstander bare for å komme med noe gulp. Nei Ketil S Olsen du gjør en fantastisk jobb får håpe at Norge får ha deg som samferdselminister i mange år fremover. ??????

 9. Ja en ser mang en rødgrønn som kritiserer regjeringen for manglene fremdrift og gjennomslag når det egentlig gavner det de selv står for. Dette er bare patetiske forsøk på å skape en kunstig misnøye blandt blå velgere ved å lage et inntrykk av at man ikke leverer

Comments are closed.